Monday, December 30, 2013

What Happened? Apa Dah Jadi?

APA DAH JADI?!!!!!

aiyooooo....apa dah jadi dalam tahun 2013 ni??????
hanya budak kampung saja yang tahu.... tahu ke?

***********

Ok, aku macam blur apa yg sepatutnya aku taip utk hari terakhir 2013 ni. So, many things to think. Rase mcm nak pinjam mesin masa Doraemon je,,,kembali ke masa lampau alam ghaib (mcm dah lama sngt je). Baru setahun. hurmmmmmmm.....

Tahun 2013 bnyk menyaksikan pelbagai cerita indah dan deruan masalah....
Macam2 rasa ada...mcm tahun2 yang lpas....


************


Kita x pernah menduga sebarang perkara yg diduga atau tidak diduga akan berlaku juga.
Pada awal 2013, budak kampung mmg busy dgn hal FESENI 2013. Tapi bila dah habis FESENI tu, aku ni dah jadi mcm lost....nk kata relax...mmg sendu la hidup kalo asyik ulang alik keje lab,,,ajar student PASUM,,,balik rumah....tengok kucing,,,kemas rumah n boooommmm...zzZZzzz tido~~

sampai satu masa tu...aku bertekad  nk hntar borang pembantu felo kat HEP UM...aiyyoooo!! ni la perkara yang ak x pernah duga utk buat. Tekad bcoz i need to get out from there? lokasi dirahsiakan..

************

KOLEJ KEDIAMAN KEENAM

Begitu banyak memori aku terpahat di kolej ni,....banyak sngt..becoz ak diterima masuk utk mnjadi pembantu felo kat kolej ni bermula 19 April 2013......so, dah almost 8 bulan ak kat sini.
Kehidupan sbg seorang yg brjawatan kat kolej ni mmg agak mencabar. Terasa seakan mengimbau kenangan aku bila jadi presiden kat KK7.....ooppsssiieee...

Pada mulanya mmg payah nk sesuaikan diri dgn suasana yg totally different dgn gaya hidup ak sebelum ni.
n now!! i'm busy with students activities...meeeting sana sini...minit mesyuarat...surat menyurat....laporan bertugas....laporan mingguan.....projek HEP,,,,,kem.....kursus......aduan pelajar......rondaan blok.....dan banyak lagi weyhhh!!!! stopppp it!!! unstoppable hokkayy unless kalo ak brenti~~ tettt

N now...this is my life
Master student + RA + demonstrator + Pembantu Felo 
3rd Son + Friend + Human

 i need to think many things in one time

sampai bnyk bnde yg trgendala...n diabaikan


Tapi alhamdulillah...

sokongan daripada keluarga...especially mak n abah sngt mmbantu aku untuk terus tabah.. diorg faham anak lelaki diorg ni mmg suke buat bnde2 giler mcm ni smpai susah sngt nk balik.... sedeyhhh~~~
i also hv some friends that helped me a lot....

bila sebut pasal kawan ni,,,,,,mcm2 bnde terlintas kat fikiran...mmbuatkan diriku ini tersenyum seorang diri n kadang2 tu sedih n sendu tetibe jer....

ok, bosan la kalo asyik cerita pasal hidup sendiri kat sini. Well, every persons dlm dunia ni got their own story n history to be shared...n this is my 2013... (bnyk lg nk citer tp x perlu la lebih2)...

kepada Lisa Jasmine yg sedang tidur kat sebelah ni,,,,jgn nakal2 ye,,,,hihihihi
tq kpd org tu sbb bagi seekor teman utk kite kat rumah ni.....hihihi





**********
HIGHLIGHT 2013

Pembantu Felo
Kursus kat cherating n Kota Bharu
JKP KEMAS KKIS
Konvokesyen UM
Puasa + Raya (lain skit tahun ni)
Mak Ayah dtg KL tido umah
Merempit g Ulu Yam
Raya Haji kat KL
Si Comel LisaJasmine
Anak buah keempat
Bandung 2013
Sungai Sendat PTF
Teater Bahasa Inggeris UKM
UMCARES
Malam Penganugerahan Ibnu Sina


bnyk lagi!!!! nnti la edit yg baru,,,hahaha!!

tapi percutian bandung tu akan mnjadi kenangan yg susah nk dilupakan sbb bnde ni adalah percutian luar negara pertama yg aku redah secara berduet....bukan berduit~~ tettt



No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...