Tuesday, January 22, 2013

Sahabat

Sahabat....
siapa? di mana?

persoalan yg bermain di fikiran dan setiap insan punya jawapan masing2, begitu juga dgn budak kampung. Sahabat ada di mana-mana....kerana mereka juga insan biasa seperti kita tapi,,,,,,,,

tapi ada pelbagai takrifan sahabat dlm dunia ni...
sahabat sejati,,,rela sehidup semati?
sahabat selamanya,,,,,ada di kala senang dan susah?
sahabat baik,,,,,penyuntik semangat?
sahabat seketika,,,,,,,ada dan tiada sama saja?
sahabat istimewa,,,,,,,tak mampu dipisahkan kelak derita?
sahabat manja,,,,,,,,,penawar duka dan penyeri hidup?
sahabat......sahabat....sahabat.......

sahabat adalah segala-galanya.. tidak kira siapa dia... keluarga atau pun org yg baru kita jumpa

dan lagu ini aku tujukan buat sahabat-sahabatku di luar sana....

aku rindu kamu semua!!!!!



Lirik Lagu Sahabat - Najwa Latif

[Najwa Latif]
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
[Syam Kamarul]
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
[Sleeq] 
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau
[Najwa Latif dan Syam Kamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Sahabatku



dan ini pula video klip kedua,,,,lagu sahabat frm Aizat,,,
aku tujukan khas buat sahabat2 yg telah lama x jmpa,,,
serta yg telah dan akan  tinggalkan kita kat sini....
sob,,sob,,sob,,







anda pula bagaimana?

Thursday, January 17, 2013

Susah Nak Fokus

Calathea crotalifera


Aku susah nak fokus in my research,,,
Banyk bnde lg tergendala,,,,i have no idea mcm mane nak siapkan

Bnyk jurnal nk kena refer,,,bnyk article nk kena baca..
Bnyk sngt ke?...

Journal of Plant Physiology...
Journal of Agriculture Sc,,,
Journal of Biotechnology
Plant Science
Asian Journal of Biotechnology
Plant Cell Tissue Organ Culture
Scientia Horticulturae
Acta Horticulturae
etc....

huhuhuhuhuhu,,

Alhamdulillah...
methodology class dah settle
Conference dah settle
Candidature defense dah settle

lpas ni budak kmpung kena publish paper n siapkan thesis,,
sebelum tu kena wat viva yg sngt menggerunkan....wahhhh!!

so, de question is when Bdk Kmpung nak abiskan pngajian master ni?.
When?...
When?...
How?..

hei u!..listen!,,listen!,,,listen!!,,
let me type speak!,,, hahahah!!!


how bout tanggunjawab mencari cinta?.....gulp~~

Wednesday, January 16, 2013

2013


selamat tahun baru
azam?

menjadi seorang yang lebih dan lebih bertanggungjawab

tanggunjawab?

kpd Allah s.w.t

kpd diri sendiri

kpd keluarga tersayang

kpd rakan dan sahabat

kpd alam

sekian......






Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...