Sunday, May 22, 2011

Citrawarna Malaysia 2011

Hurmm....budak kampung bukan nak bercerita secara detail ape itu Citrawarna Malaysia..
Bnde2 tu sume korg bleyh search sendirik je dlm internet.....
(saje nak suh korg update skit dgn segala aktiviti menarik yg telah drancang n disusun degna baik oleh kementerian pelanconga negara...~~betul ke nama kementerian tuhhh~~...)



Haaa....
bdk kmpung trpanggil utk mmeriahkan lagi smbutan citrwarna Malaysia baru2 ni yg diadakan di dataran Merdeka pada 21 Mei 2011..(Sabtu...8 mlm-12 mlm)...
bdk kmpung g sorg jek....knape?....
sebab kawan2 yg lain x dpt dtg kata mereka....hujan lebat mlm tu..
tapi alhamdulillah la....kat dataran merdeka..hujan renyai2 je...
setiap yg berlaku tu ade hikmahnye..
sape la kawan2 bdk kampung yg x dpt dtg tu...kesiann diaorg kannnzz..

dah la ak tak bawak payung time tu...
trpaksa la berpayungkan jaket yg ak bawak time tu....
walau basah..n sejuk..namun dgn berbekalkan semngat yg ade..bdk kmpung terus setia berada di kerusi2 penonton utk terus menanti perarakan citrwarna Malaysia berlangsung..
even keseorangan..namun, prformance perarakan pada malam tu begitu memukau mata n sngt meriah sekali...

mmg hebat la performance diorg pada mlm tu...
dimulakan dengan perarakan masuk pahlawan berkuda..
diteruskan dgn prsembahan pembukaan...
lpas tu ade la tarian sewang, prsembahan kebudayaan msyarakat cina, india n kaum siam Malaysia..
prsembahan psal aktiviti kesuakanan, kebuadayaan masyarakat negeri Melaka,
tarian buah-buahan n makanan pun ade gak....diseikan pula degna tarian ala2 ecopelancongan..
tarian cuti malaysia, zapin mega, joget lambak beramai2 n bnyk lagi larr...
bertambah gempakzz.....dengan keindahan bunga api pada mlm tu..



fuhhh..
demikianlah alkisahnye Citrawarna Malaysia 2011..
1st time ak mghadiri perarakan ni...b4 diz join utk sambutan kemerdekaan jek..


I LOVE MALAYSIA!!!!!!!!!!
(tetibe kann..)












No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...