Friday, January 7, 2011

Kena serbu...

   Haaa...post kali ni agak menarik n jarang2 berlaku dlm hidup budak kmpung....(hakikatnya x pernah berlaku pun).... "KENA SERBU"....agak2 korg la kan..ape la yg bdk kmpung cuba nk sampaikn..
Ok la..x payah la korg nak pikir... Bila sebut kena serbu..means kena rush la kannn...
So, jom kita terjah ape yg berlaku di sebaLik kisah budak kmpung ni...

  Pristiwa ni berlaku pd tanggal 6 Januari 2011, jam 11.30 mlm....(kalo x silap larr)...

budak kmpung dgn gang2 or rakan2 sekerja yg laen plan utk berkroake mlm tu....semngat nak mghabiskan n menjoLikan duit gaji yg baru masuk kannn... Haaa....so, masing2 mmg brsemangat la nak kuar ramai2 mlm ni trmasukla bdk kmpung sehinggakn kerja2 dlm Lab tu pun tertangguh...(mampos la kalo saintis ak tau)...


At first, bdk kmpung mmg xtau nk karoke kat mane kann...bajet kat k-Box brdekatan...hakikatnya jauh....tp rupa2nya kat sebuah ladang rusa....(x nmpak plak rusa kat sane)... Kitorg brtolak agak lewat la..dlm pkul 9.40 dsebabkn seorg rakan sekerja aku yg mengelabah dtg lewat... Kitorg kmpul ramai2 dulu b4 brtolak g sana konvoi naek keta bcoz xtau jln nak g sana kann..

woowww...tmpat tu mmg kat ceruk2 hutan kelapa sawit tu ha....mmg bdk kmpung x duga kat tngah2 hutan tu bleyh ada sebuah ladang rusa n himpunan kedai2 mkn n karoke trbua...muahahahaaaa.... Fuhh..mmg meriah la tmpat tu....jauh dr keriuhan kota....(kesian plak kat rusa2 tu x bleyh tido dgr suare org memekak mnyanyi mlm tu)....

hurmmm....ak pun ade gak la plan nak nyanyi duet mlm tu... Bukan karoke k-box or RedBox...just kedai mkn besa je.. Open karoke la kann....baru la diva skit nak nyanyi kannzz.. Smntara tungu org laen nyanyi tu..kitoarg lepak2 je la minum n sembang..smpai 3 meja kitorg conquer..(ramai tu)...

Dlm kegembiraan n keboringan dgn org nyayi tu...tetibe je.....tmpat tu jadi sunyi...lagu disilentkan...n semua stop menyanyi n menari.... Nak tau kenape??..

Jeng3x.....tmpat kitorg kena serbu dgn polis....muahahaaaa... Mmg mengelabah la pkcik2 polis ni.. Tmpat ni bukan sarg maksiat pun... Tp ak xtau kalo ade yg mnjual bnde terlarang kat sini kann.. Polis2 ni saje je secara rambang nak wat serbuan...dan tetibe je meja bdk kmpung kena shoot dulu....diorg mntak I/C la plak... so, ak n rakan2 sekerja laen bg je la...terasa yakin diri x wat salah..

Time ni la mcm2 masalh berlaku....kitorg kena panggil wat urine test...fuhhh...selamat la ak x trsenarai nak wat urine test.. Pakcik2 polis ni pilih secara ramabang agaknye... Maka demikianlah ceritanya... Actually ade pnjang lg sambungan cerita ni... Tp bdk kmpung x bleyh la nak elaborate smapai abis kann....coz melibatkan haL peribadi.. Ckuplah sekadar perkongsian pngalaman kena serbu kann..

As a lesson...pilih la tmpat yg selamat utk korg enjoy n bergelak ketawa.. Jganlah trpengaruh dgn rakan2 kita nak g tmpat yg bukan...Kelak diri anda akan merana... Bdk kmpung pun xtau larr....bila dipikirkan kembaLi..mmg mcm2 jenis manusia ade dlm dunia ni.. Rambut sama hitam..muka sma hnsem..tp hati lain2..ragam masing2 la kan..

Huhuhuuuu...sekian sahaje post pasal kena serbu ni......gmbar x bleyh nak bg la..demi mnjaga privacy pemiliknya...

No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...