Tuesday, October 5, 2010

Sunyi...

the exact word for my situation here...
here.....ceruk pedalaman kawasan Linggi..
sekarang, bdk kmpung dah dua hari ade kat sini...
alhamdulillah...bersyukur sngt coz dpt tmpat menginap yg selesa..
n yg paling pnting dpt online even di ceruk pedalaman..
so, boleh la mengubat hati yg kesunyian di sini..

hurmmm..
sunyi bcoz of what?..
besa la...we need time to adapt here but kali ni bdk kmpung mmg betul2 kena tabah..
b4 diz ak jenis x kesah sngt dgn keadaan sekeliling hidup ni..
tapi, bila smpai sini...i'm just like a survivor..
u must think how to help urself n ur "people" here...

penolong pengurus makmal biotech..
tu la tugas yg koordinator tmpat tu bg kat bdk kamPung..
agak terkejut la...i'm just like a manager here..
so, wat mase ni i need to learn everything....starting frm "below"..
mcm2 bnde nak kena buat kat sini...bukan sekadar lepak kat lab
keje kat lab tu pun x bnyk nak diuruskan wat mase ni..
so, bdk kmpung perlu bergiat aktif kat bhg luar..
penat...hepi...tension...gerammm...
hahahahaaa......sabar je la..

worker2 kat sini pun agak sporting la..
ak agak terkezut when some of them told me that ramai yg cabut dr tmpat ni bcoz stress dgn keje..
cuak plak aku dibuatnya....ak just harap bdk kmpung n kenalan2 kat sini x pergi dr sini..
kalo x..ak nak keje dgn sape kat sini...???
hahahahahaaaaa.....mampus la kalo manager ak tau psal bnde ni..
besa la tu..lumrah alam..
bumi mana yg tak pernah ditimpa hujan?...

de most important thing..is diz project is so expensive..
spend lot of money n needs many people to work hard 4 it..
susah..mmg susahh....hope project mega cmpany ak ni akan sukses..
aminnnnn....

sunyi mmg sunyi..
dah la ramai golongan dewasa kat sini..
kira ok gak la bila dpt tau ade yg lebih kurang sebaya dgn ak keja kat sini..
at least dpt gak la borak2 n gosip2 bout the true situation here..
tp paling sunyi bila time mlm la..
just my lappy as my fren here....n also not forget my bb la.
bila mlm mnjelma jek...bdk kmpung just online je la mmnjang..
kalo boring, g la lepak kat atas bumbung tempat ni ha..
kitorg ade greenroof la...padang kat atas bumbung gitu...boleh la tngok bulan bintang kann

gmbar x dpt nak post la coz xde camera..
camera dah rosak..tettt....

3 comments:

kajujitaro said...

bila nk ajak aku mai sana??heheh

BuDak KaMpunG said...

erk?..
ari tu ak msej ajak g Linggi dgn syah...ko xnak respon..
tetibe je ni....
motif?

kajujitaro said...

motif????
errkkk............
xda motif...saja je..amik angin baru...huhu...

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...