Friday, October 1, 2010

Bukan Vista tp Terra....

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...slmt sejahtera..
tetibe kan..nak greetings bagai...
yeah...kalo korg perasan, vista n terra adalh benda yg bdk KamPung selalu post kat status fcbook.
especially word Linggi......
ape yg pnting...kesemua bnde ni adalah brkaitan dan mmbuatkan aku busy sejak kebelakangan ni..

Selepas selesai je raya...
Selepas je selesai pernikahan abang aku..
aku terus dgn tergesa-gesa baLik ke Kuala Lumpur semula atas prmintaan rakan2 di sana..
they ask me to setle down the rental house la ape la...
so, bdk Kmpung n beberapa housemate yg laen dah decide nak sewa umah kat vista..
senang skit kate mereka coz near to LRT n bus stop...(jimat duit minyak kann)..
alhamdulillah..after brpenat lelah ak brjumpa n wat appointment dgn agent rumah tu..kitorg dpt gak la sebuah rumah yg cantik di Kondominium  Vista Angkasa, Jalan Kerinchi tu....
semua excited giler nak masuk n hias rumah baru..
bdk kmpung plak x sabar2 nak memasak masakan sndiri kannn...
dah usha2 nak beli perabut n brg kperluan bagai..
well...masing2 dah ade kerja n berduit kannnn...

tapi...ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari..
budak kampung dapat panggilan utk 2nd intrview kat Linggi, Post Dickson...
sebuah syarikat Bioteknologi yg prnah la suatu ketika dahulu trsiar dalam rancangan Agrotek saluran RTM1
...rupa2 nya company tu dah terima bdk kampung bkerja kat c2..
what post?..haaa, bnde tu x boleh nak bg tau now...
uols perlu nantikan post seterusnya k...
begitulah kisah nya..so, bdk kampung dah terima utk bkrja kat sane even agak berat hati nak tinggalkan rakan2 lama kat KL ni......T__T"


nak buat mcm mane...setiap org ade rezeki masing2....
mybe rezeki bdk kmpung ade kat ceruk pedalaman Linggi tu kann..(nasihat kwn aku)
eh lupa plak nak bg tau..
name company tu?....Terra Garden Biotech Sdn Bhd.
search la kat intrnet..ade je website diorg...

so, begitulah alkisahnya...
bdk kmpung akan tinggal di Port Dickson n brgelar org negeri smbilan la lpas ni kann..
tmpat tinggal mmg diorg sediakan la..kalo x ak nak cari umah kat mane di tngah2 hutan belantara kelapa sawit tu ha...
tmpat tu mmg menarik....(dlm 2 tahun lg kowt)..coz skunk ni masih dlm kerja pnyiapan project baru..

hurmmmm.......so, bdk kmpung akan start bertugas isnin ni..
hope everything will be ok..
semoga aku dpt bertugas dgn baik n hidup dgn girang kat sane...
even jiwa ini sngt merindui mereka......



-tamat lah hidup ak sebagai penganggur-

3 comments:

Anonymous said...

all da best budak kampung ^^

Anonymous said...

tahniahlah abg aril...
teruskan mencapai kejayaan

BuDak KaMpunG said...

tq bdk za'ba....
hihhihihihihii...

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...