Friday, August 27, 2010

KU mengharaPkan Ramadhan kali ini....

penuh makna...
agar dapat ku lalui dgn sempurna...

yeah..Ramadhan mulia kian berlalu..
dan aku mula merindui bulan mulia ini..



Prolog:
Bulan Ramadhan membawa ak mengimbau kenangan lalu..
suka duka hidup sebagai anak muda yg merantau...
bermula dr bangku sekolah tingkatan 1 higgan brgelar Mahasiswa..
amat jarang sekali ak dapt bersahur dan berbuka brsama keluarga trcinta..
sekejap jek.....tu pun kalo dapt cuti pnjng..
begitu juga yg bergelar perantau di luar sana..
sama ada yg sedang bekerja atau belajar...

dalm kemulian bulan Ramadhan ini..
terselit hari bersejarah buat Rakyat Malaysia..
dan kini usia kemerdekaan bumi bertuah ini sudah mncapai 53 tahun lamanya..
maka, bergemalah lagu patriotik di sana sini..
berkibarlah jalur gemilang di muka bumi ini..
ad plbagai cara org nak smbut..
gntung bendera sana sini..
buat baju bndera....kereta brhias....perbarisan segala bagai..
prsembahan teater pun ade gak...(kat kolej za'ba)
walau di mana jua anda berada....marilah hayati erti kemerdekaan ini..
pmbebasan fizikal dari pnjajah..
namun mental masih terjajah...
maka, jajah la ape yg hndak dijajah...(ape tuhhh)
hihihihihihihiiii....



Konklusi:
Merdeka Raya la jadinya....
dlm kesempatan ini jugak la..
budak kmpung nak mngucapkan 

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia kali ke-53...
1Malaysia Menjana Transformasi.......

Sunday, August 15, 2010

I Got many things to Do...

hurmmm...beginila hidup seorang GradUan...
mcm ak ni....=__="

*
**
*
*
*
ade bnyk bnde berputar2 dlm kepala bdk KamPung skunk ni..
even ak dah meninggalkn kehidupan kolej yg aku ngah rindu skunk..
even no more asigment or hal koleJ nak dpikirkan..
but...
bDk kmpung stil ade bnde yg perlu dtitikberatkan....
(plan masa depan..)

mcm Dato' menteri la plak kannzzz

tapi itulah realitinya..
my parent nak sngt la aku ni cntinue master..
ak ni plak rase teringin nak keje.. 
darah muda la katakan
x sabar2 nak pegang duit sndiri..
so, skunk ni bdk kmpung ngah berusaha nak aturkan yg terbaik..
aku harap semoga semua brjalan dgn lncar..



mak, ayah, abg, akak, n my adik2..
doakan ARiL berjaya ye...


Saturday, August 7, 2010

Dan Sebenarnya.....

hahahhaaaaa.......
budak kmpung tau mybe rmai pmbaca kat luar sane ternanti2 pst yg beriutnya..
welll.....bdk kmpung kan bnyk fans...(statement makan diri)..
hurmm...nak start yg mane satu erk?..
ok la...ak akan ceritakan secara keseluruhann...(ape tuhh)..

Prolog:
Hidup ni mmg bnyk cabaran...
bak kate mantan master (Prof Madya Dr. Mohd Salleh Aman)...hidup ini ibarat aliran sungai..
aliran air ini akn terus mngalir even ade bny halangan mcm batu, sampah, bangkai haiwan atau pun jongkong emas yg terapung sekalipun... Air sungai akn tetap mngalir..
mcm tu la kehidupan kita...nak atau xnak, kehidupan ini perlu diteruskan
bangga la Pak Salleh lpas ni kannzzz.....
hahahaaaaa........dah start merepek la ak kali ni..

alhamdulillah...kpd yg mngenali status bdk kmpung sebelum ni..
ak ni telah selesai mghabiskan tugasan terakhir as mahasiswa biotech..
which is practical....kat sebuah farm yg sngt cntik...
sngt sedeyh bila trpaksa tinggalkn member2 kat farm tu...T__T.
so, after selesai practical...i'm stil have around 1 week b4 my graduation....
in that time...i have planned many things to do...with my frens n my fans...tetttt...

lalallalaaaa.......


Pengisian:
mcm2 bnda la yg dbuat...
bdk kmpung pun dah lupa ape bnde yg ak dah buat..
well...duk mghabiskan duit kan time tu...fikir nak hepi jek...=__="
n mcm2 bnde la brlaku time tu...ade yg terasa la...sakit hati larr...ape2 je la..
ade aku kesah...mampus ak kalo diorg baca...hahahahaaaa....
bila ak smpai zaba je..
terus hangout dgn member kat cafe bestari..sembang2 lama gila hampir 3 jam kann..
bnyk la dosa duk mgumpat segala bagai kann...
di ksempatan tu jugak...bdak kmpung sempat la g Central market jap..
beli hadiah kenang-kenangan utk master yg dah nak pergi....(kantoi beli kat CM kannzz)..
susah gak la nak mmbeli...mujur ade member tolong pilihkan...keris n logo oneMalaysia..
patriotik sngt!!!...
bdk kampung sempat gak la mnginap kat rumah member kat semenyih....tettt..

yg ak x bleyh tahan...
bdk kmpung n member2...ade la ajak pergi PWTC..
bajet ade la pesta kerjaya kat sane kann..(dpt tau dr sorg mmber yg mmg alert..pending skit kowtt)
tp bnde lain plak yg ade....pasal franchais ape ke mende ntah..mmg totaly diferent la dgn bidang kitaorg..
tettt...so, bag mngubat hati yg lara ni...kitorg terus la g NIlai... (at first xtau la motif g sana)
rupa-rupanya..mmber bdk kmpung nak blanje ice cream tersedap kat ice-room.. (kat nilai je kowt yg ade)

 oneMalasia sngt....mkn2 kat IceRooM...


hurmm...
esoknya tu plak...aku ade plan yg berikutnya..
expedisi ke sg Gabai....kat hulu langat...(tmpat yg popular kat selangor je kowtt..)tetttt...
at first plan nak g Cameron...dsebabkn kemelesetan ekonomi n masalah transportasi..trpksa la ditunda program cameron tu kannzzz..

 xpdc sg Gabai

anyway...expdisi kat sg Gabai ni pun best jugak..
dapat mandi manda gitu..... n x bleyh tahan la... kitaorg sempat wat Cheers Testing kat dlm aliran sungai tu kannn..(sungai = mantan master)
main regu..sambung2 ayat...mngumpat2 skit...=__="
x bleyh tahan bila cik enon n shimaro sempat bungkus nasi lemak dr dewan mkn..

mmg mkn je la keje diorg ni...nak kena paksa dgn aku dulu..baru la nak trun mndi...
mmg enjoy la kat sane....n rase sedeyh gak larr....
(bila fikirkan balik....spnjang ak jd presiden b4 diz...mmg jarang giler dpt hangout dgn diorg mcm ni)..
syukur sngt ak stil ade diorg kat sisi utk mnemani diriku ini..(ayat mcm sengallll)
so, tq to izhan, cik enon, dayah, shimaro, kak dila, cik yana, pkcik janggut, en Helmi n abg Pian..


........
ohohohohooo..mmg letih la kitorg after mmbasuh badan di sungai tu..
mcm2 jenis org ade kat sane.....suka suki je nak bukak baju depan org..
hahahaaa......yg paling letih skali bila kena panjat tangga mndaki puncak tertinggi..
semata2 nak cari sungai paling cantik n bersih...=__="


after hepi2 kat sungai..
kitorg mkn jap...tq abg Pian coz balnje kitorg..(dah la ak ngah kering time tuhh..)
then kitorg g atas bulkit skit...na tngok view KLkate mereka..
mmg cantik la even dipenuhi kabus n jerebu..,,hahahaaaaa.....

Kota KL....=__="

terpukau sejenak...

haaaaa...
selesai la hal pasal picnic n cuti2 malaysia segala bagai..
then,,bdk kampung sempat la plak nak snapy2 gn jubah bdk kmpung..
b4 konvo plak tu...excited sngt nak brgmbar dg jubah....@__@~~~pengsannn....
well...nnti kalo brgambar time konvo..rmai plak fans yg mngelilingi ak kannzz...
ayat mmbunuh diri sndiri...
anyway..tq la for those that atend my snapy2 session...kat DTC..
time student master gah konvo kannn...


.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mcm tu la....keadian seminggu sebelum ak konvo...
mcm2 hal yg brlaku......
mmg akan mnjadi kenangan manis buat diri budak kampung..
ak pun xta ape kaitan post "dan sebenarnya" dgn topik hangat yg ak post ni..
tettttt....=__="

ak Dah Grad!!!!!.......^^!

.
.
.
.
.
.
..
.
alhamdulillah.....bersyukur ak ke hadrat Illahi..
kerana dengan limpah kurnia-Nya..
dapat jugak ak menamatkan pengajian ak di peringkat Ijazah Sarjana Muda Sains Bioteknologi..
dan kini ak telah brgelar graduan Universiti Malaya...
^^!






Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...