Wednesday, June 30, 2010

Mahligai Gading

Kehidupan ini...
tidak beralas...
baldu dan sutera sepanjang masa...

Harmoni kehendak diri
Likunya tak dapat dihindari
Duniawi di terima pasti
Takdir dan suratan nan azali
Apa pun kisah yang datang tabahkan hati

Kecewa jangan sekali
Berputus semangat juga azam
Ibarat padi berisi tunduknya ke bumi
Camar terbang tinggi pulang disenja hari
Saing mengejar mahligai gading


Bersama menggapai bintang,
Cemerlang dia setinggi awan
Menyelam biar sampai ke dasar lautan
Mendaki gunung biar sampai ke puncak
Gagah menggenggam mahligai gading



Boring....smpai xtau nak post ape kann...

Tuesday, June 15, 2010

LaDaNg YaNg BesT...


knape ladang best??>.
bcoz mybe ni first time ak duk keje kat ladang kann....
dan keje kat cni....

agak meletihkan...tp sngt menarik..
dpt bnyk kawan sekerja yg baru...
dpt belajar bnyk bnde yg baru...
keje nak uruskan sebuah ladang yg sngt besar....^^!

ladang ape?..
skunk ni ak wat praktikal kat ladang ar-Raudhah Biotech Farm Sdn Bhd..
nak tau lebih lanjut psal tmpat ni....
serach je kat....http://arraudhahbiotech.com/en/about.html

 kmbing boer yg comeL

ak pun agak busy kat ladang ni...
so, x smpat la nak update evrythg ap yg brlaku kat aku...////

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...