Tuesday, December 8, 2009

CounTDown KenDuri PerTama....

hurrmmmm......
mesti korg tertanye2....kenduri ape plak kan?...
huhhuuu...actually akak aku dah nak kahwin dlm mase trdekat ni..
tarikh prkahwinan?..
trpaksa dirhsiakan...kalo ckp kat cni..
nnti melimpah ruah pulak tetamu yg dtg..
x cukup beras dibuatnya....hihhiiii...

ni la kali prtama family ak nak wat kenduri kahwin..
parents aku excited sngt...tp ak besa jek..
sekadar menumpang gembira..
well,,,dah nak dpt abg ipar baru..
aku ni plak jenis yg jarang nak amik tau pasal hal2 ni..
ye la kann..
budak kampung ni mmg jarang ada di rumah..
huhuhuuu..

tp aku bersyukur..
setelah sekian lama....
akak ak yg baik hati tu dah bertemu jodoh yg sesuai..
ak ni mmg pntang kalo calon menantu ntah apa2 ntah..
tp aku yakin abg ipar aku ni mmg baik orangnya..
hihhihhihii..aminnn...

hurmm..mcm2 la persiapan yg family aku buat dlm mase trdekat ni..
ak plak, 10 hb ni baru nak blik umah..
dgn geng2 kompang za'ba..
ye la..bapak aku ni beriye2 sngt nak ade kompang...
tetttt........glamour skit diimport dr UM..
knduiri kali ni siap ade cabutan bertuah segala bagai..
lembu akan ditumbangkan...
mcm2 lg la...
aku ni plak bukan pakar sngt dlm bab2 persediaan kahwin ni..
xtau la cmne plak majlis prkhwinan ak nnti...(kalo ade jodoh la)..
wat kat hotel kowttt.tettt..


fuhhh...
spnjg cuti dlm mase hmpir sebulan ni..
mmg mcm2 hal brlaku kat diri aku..
mmg sibuk dgn plbagai hal..
aku ni plak kena fikir pasal mase depan....thesis mmg x start buat lg..
hhuhuuuuuuu..bahan pun x cukup..

ya Allah..kuatkanlah smgt hmabamu ini...
berikanlah aku ptunjuk....permudahknlah urusanku di Dunia ini...
aminnnn.....

semoga ape yg dirancang..akan brjalan dgn lncar...
harap xde perkara yg x baik brlaku dlm mjlis prsandingan tu nnti..
biarlah ia mnjadi sejarah manis buat kakak Budak kamPung..

so, sesape yg tau di mana n bila mjlis prsandingan tu..
sila silalah ke rumah hamBa..
hamba amat mngalu-alukan kehadiran tuan puan serta para sahabat..
hihihhhiiii.............

No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...