Saturday, November 21, 2009

Dah CuTi taPi AkU TaK bErCuTi

exam ak baru je abis.....lebih kurang seminggu yg lalu..
3 paper je utk semester ni..
start 13hb until 18 hb..
exam kali ni agak relax..
but sumtimes tu trtekan gak..
anw..hope dpt result yg cmerlang.
aku rase dah cuba lakukan yg terbaik tp ade satu subjek yg mmg susah..
redha je la...dgn basic bioinformatics...T_T

cuti yg dah brmula ni..
mcm2 bnde ak dah buat..
jln2 n hangout dgn member2..
hurmmm....

20 hb..
g tngok wyg 2012 dgn 3 org lagi cosmate aku..
mcm2 hal brlaku ptg tu..
masing2 ego n ade perasaan..
ape2 je la..asalkn korg hepi..
citer 2012 ni mmg agak best dr segi effect dia..
tp crita ni seakan2 mmbongkar satu rhsia yg boleh mnjatuhkn US sndiri..
korg sndiri dapt lihat..
negara2 yg trlibat dgn dalang n agenda trsembunyi diorg.
pntingkn diri....n selama ni Presiden US sndiri duk smpan rahsia..
demi kpntingan konco2 mereka..
so, ape yg diorg buat selama ni adlh atas dasar kpntingn diri..
sememangnya movie ni la..
bagi bUdak Kampung btpa US lah punca kpd segaLa masaLah yg brlaku kat Dunia skunk ni..
just tung n lihat je ape agenDa mereKa sterusnya..

ape2 pun 2012...
mningatkan bUdak kaMpung kepada SajaraH baHtEra Nabi Nuh a.s..
namun Nabi Nuh a.s tidak sekeJi US dlm cerita ni..
beliau mmbina bahter di hadapan khalayak rmai demi meningati manusi ketika itu..
haiwan2 diabawa masuk Demi mgekalkan kemandirian sepesies mreka..
hurrmm.....bukan kiamat tp sekadar NaturaL Disaster,..
kita hnya perlu brsedia...
dari segi iman dan amaL..
begitu juga dgn diri BudaK Kampung sendiRi

lpas tngok movie tu..
balik je Za'ba ade plak kes kecurian lbtop..
3 buah lbtop lost hari ni..
smpai ade road block kat depan main Gatet UM...ish..ish..
pening ak nak pikirkn masalh ni..

utk lari dr kerumitan ni...
ak, dakjat, izzah, john n Melisa..
g menjamu selera di gerai char kuew teow..
tepi jln...pnTai DalaM..
mlm ni mmg tido agak Lewat....aku keletihan


21hb
hari ni..ak kluar dgn sorg member..
g zoo negara..
hahahaaa...mmg agak luas zoo tu..
dgn hujan rintik2...agak mmbantutkan keseronokan kitaorg..
odw nak g sane pun hampir sesat jek..
hihihihiiii...
entrance fee dah naik...rm20 hinggit..
fuhhhh.....dpat tngok mcm2 haiwan..
plbagai jenis burung, savana, australia, ular, katak etc..
tp paling tension..bnyk haiwan yg lost..
incible x dpt dilihat dgn mata kasar..
hurmmmm...boring...



mlm ni ak sngt letih..
balik je,,,terus brehat smpai keesokn pagi..
mmg letih....n sedeyh.

rmai mmber yg dah balik hari ni..
kolej za'ba mulai sunyi..
ak plak kena saty agak lame coz ade hal nak setlekan..
susah plak jd presiden kolej nihh..
tp terima la..
ni la tanggungjawab..
kena sacrifice masa, tenaga, n wang...

dlm kesempatan ni jugak..
selamat jalan diucapkan kpd rakan2 yg pulang ke kampung Hlaman..
selamat mymbut hari Raya Aidiladha..
selmat anda sampai..selamat juga anda kembali ke sini..
selamat bercuti..
gunakan masa free yg ade ini sebaik mungkin..

No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...