Saturday, November 21, 2009

Dah CuTi taPi AkU TaK bErCuTi

exam ak baru je abis.....lebih kurang seminggu yg lalu..
3 paper je utk semester ni..
start 13hb until 18 hb..
exam kali ni agak relax..
but sumtimes tu trtekan gak..
anw..hope dpt result yg cmerlang.
aku rase dah cuba lakukan yg terbaik tp ade satu subjek yg mmg susah..
redha je la...dgn basic bioinformatics...T_T

cuti yg dah brmula ni..
mcm2 bnde ak dah buat..
jln2 n hangout dgn member2..
hurmmm....

20 hb..
g tngok wyg 2012 dgn 3 org lagi cosmate aku..
mcm2 hal brlaku ptg tu..
masing2 ego n ade perasaan..
ape2 je la..asalkn korg hepi..
citer 2012 ni mmg agak best dr segi effect dia..
tp crita ni seakan2 mmbongkar satu rhsia yg boleh mnjatuhkn US sndiri..
korg sndiri dapt lihat..
negara2 yg trlibat dgn dalang n agenda trsembunyi diorg.
pntingkn diri....n selama ni Presiden US sndiri duk smpan rahsia..
demi kpntingan konco2 mereka..
so, ape yg diorg buat selama ni adlh atas dasar kpntingn diri..
sememangnya movie ni la..
bagi bUdak Kampung btpa US lah punca kpd segaLa masaLah yg brlaku kat Dunia skunk ni..
just tung n lihat je ape agenDa mereKa sterusnya..

ape2 pun 2012...
mningatkan bUdak kaMpung kepada SajaraH baHtEra Nabi Nuh a.s..
namun Nabi Nuh a.s tidak sekeJi US dlm cerita ni..
beliau mmbina bahter di hadapan khalayak rmai demi meningati manusi ketika itu..
haiwan2 diabawa masuk Demi mgekalkan kemandirian sepesies mreka..
hurrmm.....bukan kiamat tp sekadar NaturaL Disaster,..
kita hnya perlu brsedia...
dari segi iman dan amaL..
begitu juga dgn diri BudaK Kampung sendiRi

lpas tngok movie tu..
balik je Za'ba ade plak kes kecurian lbtop..
3 buah lbtop lost hari ni..
smpai ade road block kat depan main Gatet UM...ish..ish..
pening ak nak pikirkn masalh ni..

utk lari dr kerumitan ni...
ak, dakjat, izzah, john n Melisa..
g menjamu selera di gerai char kuew teow..
tepi jln...pnTai DalaM..
mlm ni mmg tido agak Lewat....aku keletihan


21hb
hari ni..ak kluar dgn sorg member..
g zoo negara..
hahahaaa...mmg agak luas zoo tu..
dgn hujan rintik2...agak mmbantutkan keseronokan kitaorg..
odw nak g sane pun hampir sesat jek..
hihihihiiii...
entrance fee dah naik...rm20 hinggit..
fuhhhh.....dpat tngok mcm2 haiwan..
plbagai jenis burung, savana, australia, ular, katak etc..
tp paling tension..bnyk haiwan yg lost..
incible x dpt dilihat dgn mata kasar..
hurmmmm...boring...



mlm ni ak sngt letih..
balik je,,,terus brehat smpai keesokn pagi..
mmg letih....n sedeyh.

rmai mmber yg dah balik hari ni..
kolej za'ba mulai sunyi..
ak plak kena saty agak lame coz ade hal nak setlekan..
susah plak jd presiden kolej nihh..
tp terima la..
ni la tanggungjawab..
kena sacrifice masa, tenaga, n wang...

dlm kesempatan ni jugak..
selamat jalan diucapkan kpd rakan2 yg pulang ke kampung Hlaman..
selamat mymbut hari Raya Aidiladha..
selmat anda sampai..selamat juga anda kembali ke sini..
selamat bercuti..
gunakan masa free yg ade ini sebaik mungkin..

Sunday, November 8, 2009

exam......dan cuti.....

tajuk post kali ni mgkin xde kaitan dgn ape yg ak nak tulis kat cni..
hurrmmmm..........

skunk ni ak ngah study dlm lbrary..
jam 3.36 pm...
perpustakaan utAma UM..

hihihhiiii..
study dan terus study..
jiwa ni ngah keliru n buntu..
bnyk plak mnde ak nak kena bc..

even amik 3 paper jek..
tp dan rase burden..
susah sngt kowt..
atau ak bnyk main..

ntah la...
cuti pun makin dekat..
tp ak x prnak nak pikir psal cuti..
ad bnyk bnde nak stlekan spnjg cuti ni...

Thursday, November 5, 2009

Baru Nak StarT kowtt....

hurrmm........
fuhhhh......

x hilang lg letih ni..
ak baru je balik dr lab B2.5..
start from 9.00 am smpaila 4.00 pm..
nonstop wat kerja..
culture n terus culture..

alhamdulillah gak..
asement ak sume dah selesai..
test ponn dah xde lg utk sem ni..
tinggal satu jek lg..
examinatiON..

ade lebih kurg sminggu jek lg.
ak plak mcm x start ape2 lg..
asyik online yg bukan2 jek..
tettt...

hurmm.......
so i will start to do my best revision by today...
hihihihiii..kat depan lbtop kowt..
main fb?..
ym?..
yup..utk bnde yg x nonsense je kowt..
tett..

anyway..
dlm kesempatan ni..
buDak kamPung nak minta ampun ya..
kalo ade saLah dan siLap...besa la kannzz..
uol mcm x tau je sy ni agak suka mlaser..
lalalaaaa.....

haaa..
kpd student um jek.
especially kpd pejalan kaki...mcm aku..
jgn lupa beli Payung ye..
bwk paYung g exam building..
musim ujan skunk ni...
lalalaaaaa...........T_T

@};-

Tuesday, November 3, 2009

Gila dah bersawang!!!!

setelah lebih sebulan ak menyepikan diri..
baru kini nak menjelmakn diri..
dlm kesibukan hari..
dlm kedinginan pagi...
lalalalalaaaa..................

dah mcm2 perkara berlaku..
dah plbagai adegan terjadi..
seribu satu kisah telah tercipta...
seribu perkara kian berlalu..
dan aku masih di sini..
di hadapan labtop ACER 4930 kesayanganku ini..

ak akn terus menaip selagi hayat masih ada..
mmg jiwang habis seyy..

argghhhh.nonsense sume tu..
hurrrmmmm............serius mode skunk ni..

tanpa ak sedar..
dah hampir genap satu semester ak brtugas sebagai presiden kolej kediaman za'ba yg tercinta ni..
mmg plbagai dugaan telah ak harungi spnjg bertugas,,
pelbagai memori kian memenuhi minda..
aku plak kian leka dgn arus perubahan masa...
lalalalaa,,,,,,,,

mcm2 projek dah dilaksanakan..
meetg sana sini...
surat tu la...surat ni la...
report sana...report sini...
huhhhhhh..mmg serabut..

brtmbah serabut bila anak buah ak buat masalah..
ade saje diorg ni nak buat ak hangin..
tp as a pemimpin,,,,sabo je la..
diorg masih belajar..
ak plak kena mengajar n perlukan tunjuk ajar..

tugas sbg pelajar xkan aku lupa..
projek final year sntiasa mewarnai hidup ni..
ak plak mmg suka lepak kat lab ak yg agak beso tu..
lab yg agak mewah dgn pelbagai jenis apparatus...
hihiihihiii.......
projek tisu kultur mmg sesuai dgn naluri hijau ak ni..
tp dek kesibukan diri....ak kian mnjauhi sume ni..
kejap kat lab..
kejap kat umah kawan..
kejap kat library....
kejap kat kolej...
tetttt.......

namun...tanpa ku sedar..
lbtop kesyanganku ni jugak la pengubat keserabutan..
penyudah masalah yg sukar nak selesai...
knape?
huhuhuhuu..
main facebook la..
chat kat ym aptah lg.....:-"
tu la keje ak kalo boring....mcm korg gak arrr..
hihihihihiiiii....

lalalalaaaa.............
skunk ni pun dah masuk exam week..
so, gud luck ye kgkwan kat luar sane tu ye...

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...