Sunday, July 26, 2009

Masuk Tahun Ke-4 kat UM...

Ungku Aziz Residential Colege (KUAZ)......from air

hurrmm...maybe korg kat luar sane tertanye2 statement 4 tahun tu kan..
hhhuhuhuhuhuuu...
mmg aku dah melangkah tahun keempat kat UM ni..
dah mcm2 aku tempuh..
dah mcm2 aku lalui..
aku hadapi...
Budak Kampung Harungi...
Budak kampung fahaMi....
betapa kehidupan kat UM ni mmg dah bnyk mngajar aku tentang erti susah payah menjadi insan berGelar maHasiswa Kat Tengah2 bandaraya Metroplitan ni....
hihhihiiiii....

Tahun Pertama aku kat UM sebgai insan yg bergelar pelajar...
aku x jd mahasiswa lg time ni..
knape??
bcoz time ni aku baru bergelar budak PASUM..
pelajar Pusat Asasi Sains UM...
menginap kat KUAZ as ASASian.....power sngt..
mcm2 aku belajar kat stage pertama khidupan di UM ni....
pelbagai kenangan manis x dpt Budak Kampung Lupakan......
aku belajar sbg pelajar aliran sains hayat....bajet nak jd doktor la tp biotek gak la jadi pilihan di hati....dah takdir kannzz....
hei uols...
budak kmpung rindu giler kat geng2 pasum dulu.....kitoarg dulu dlm satu kiub..
satu kiub tu ade 4 bilik.....dlm satu bilik tu ade 4 org..
then total sume ade 16 org la....comunicate each other dlm satu kiub...best sngt..
yg pasti kiubmate budak kmpung sume day berjaya smbung degree kat universiti plihan masing2...
hihihihii..rmai mintak dktor n farmasi....wuteva...

My Cubemate......tettttt...

yg paling ak x dpt lupa kat pasum ni adalah aktiviti yg kitaorg buat la....
PASUM byk mengajar aku tntang erti hidup sbg mahasiswa.....
aku mula dikenali bila kena handle aktiviti dgn anak2 yatim...best sngt...
then join geng tarian zapin utk Chroma nite..
lepas tu aku terus melangkah lebih jauh..
kitaorg akhirnya dpt g Medan, Indonesia!!!!!!!
g oversa gitu......since that aku mula smngt nak wat internationality program..

Pasukan Tarian InderaSari....

tp smpai skunk x wat2 lagi...
kpd Topek, rydza, my roomate fariz n iza'an...
yusri, alif, paan. redho, luqman, zaim, gjo, hilman, hafiz, palem, iskandar, anam, ACAB........sape lg ek..
dah lupa sudahhh,,,korg mmg bnyk dah bantu n warnai hidup ak kat PASUM dulu...
rindu sngt bila kita sume dpt wat jamuan akhir pengajian...
kpd Kelas tutorial Y2...uol mmg best.......hihihihihiiiii....

Memberz at PASUM...nerd sngt time ni..

dan kini...aku dah bergelar mahasiswa....
dah masuk tahun ketiga jadi mahasiswa Fakulti Sains...
so, hidup aku ni mmg diselubungi segala mcm fakta sains...
smpai dah x larat hafal...ingt..hayati...n amalkan...
tension sey.....tp best!!!!
tetttt.....

Jamuan Akhir Pengajian PASUM

akhirnya ak dpt gak continue bioteks...
actually nak amik medic tp takdir yg tentukan segalanya.....hihihihihiiii...

time 1st year bnyk main....
jumpa rmai kwn baru,...
jumpa rmai musuh n org pelik...
bnyk bnda budak kmpung nak ceritakan bila jd mahsiswa baru ni..
tp x cukup space la...
kalo ak citer pnjang punn..bukan korg nak bc ponn...
tengok gmbar je lbih kannnzzz...
hei uol...
budak kmpung rase best sngt time 1st year....kita bnyk relax..
bnyk projek kolej.....bnyk aktiviti luar....
hihhihhhiiiii...especially bila duit ptptipu masuk..
tp budak kmpung dah dpt biasiswa Baitulmal laa....
time 1st year join nasyid...
sejak dr tu la aku mula dikenali ramai....
kridibilliti ak mula diuji.....then dpt jd PM gitu
larikkk...

time 2nd year..
bnyk study bnda baru...best sngt..
then result mula merudum...wut eva...tertekan gak la..
busy jd calon pilihanraya plak tu..
mmg aku x duga sume tuhhh..
tettttt....
lepas tu jp PM lagi sekali...

jadi KPM sey...
mmg sekali lg aku x duga....aku pun xtau knape..
aku ni mcm mat giat...
nak wat camne...dah diorg pilih kita..
tettttt...
terasa diri begitu berharga...

dan kini aku rase dah melangkah ke tahun akhir..
bergelar FInal Year student....
dah mula wat projek...
dah mula berulang-alik dr Labaratory..
dah mula busy dgn asemen..
thesis...n presentation...
tp sume ni sekejap je actually..
akan berakhir gak tp terasa mcm lame sngt..
kalo boleh lg lame lg bagus coz diri ini masih x puas duk kat UM...
dah mcm2 ragam org aku jumpa since 1st year..

tp aku paling x dpt lupakan kwn baik ak since 1st year.....wan n lan..
diorg mmg pelik tp baik ...wuteva n jgn perasan hokkayy...
kpd cosmate ak...mida, wani, anwar n izwan....uols mmg best...
hope dpt grad same2 ye.....hihihihihhiiii...
hidup mmg penuh warna..
penuh dgn rona...
same je kowt statement tuhh...

Aku di kala jadi budak PASUM....

well...aku byk letak gmbar time PASUm coz korg pun x pernah nmpak ak time ni..
kalo skunk ni...aku ade je kat UM ni haaa...
hihihihihihiiiiii.......mmg best jadi student UM..
um mmg best but sometimes tu kita jadi sakit hati..

dan skunk ni ak dah bergelar final year student...
bnyk bnde aku nak kena wat...
bukan setakat asement fakulti tp smpai la asement yg kolej bagi...
tertekan seyyy...
mmg tertekan...

itu lah aku.....sepanjang perjalanan...
mmg jauh.......kita sume perlu bergerak seiring tapi ade gak yg akan berlari laju...
sape cepat dia dapat....

Wednesday, July 1, 2009

Busy Sangat!!!!

Barisan Kepimpinan
Pembantu Mahasiswa Kolej Kediaman Za'ba Sesi 09/10

Universiti Malaya


"UM is One, Towards 1Malaysia"

..............
....................................
ya...aku tahu ramai kat luar sana tu ternanti2 post yg terbaru...
post tentang haluansiswa UM yg mnjadi isu hangat..
hangat kerana haluansiswa kali ni sangat2 berbeza...
sampai ak x sempat nak post ape2 lagi wat mase ni..
just nak ckp aku skunk ni busy giler dgn masalah..
masalh H1N1..
masalah freshies..
mcm2 la....ooowww aiiii.............

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...