Thursday, May 7, 2009

`Masak Ramai-ramai sebelum Cuti?'



...................................
...........................................................
...............................................
...............
........................................................................
......................tetttt..........................

huhuhuu......
post kali ni akan menceritakan hal budak kampung n rakan2 yg lmbat pulang ke kmpung....
kitorg ade aktiviti yg secara drncang tanpa sengaje..
ntah la? aku pun xtau sape punye idea..
yg penting kitorg hepi....
hepi kowttt................lalalaaaaaa.........

hurrmmmm.....7 Mei 2009 punye hal..
aku, khai n john....dgn pantas g shoping kat mid..
cari bahan mentah nak masak..
dlm kepala kitorg nak combine masakan western n eastern....tetttt..
so, mmg agak serabut nak beli bhn2 time ni..
just ikut naluri seorg lelaki....hahhaaaa.....
ayam-udang-ikan tilapia-frankurter-chicken fillet-oyster mushroom..
bahan2 ni akan mnjadi mgsa kami......
huhhhh............
bajet RM54.25 berjaya digunakn just for one nite...


around pukul 9.30 mlm baru nak start masak...
potong2 potato..
hiris2 bawang..
cutting carrot..
belah2 timun..
carik2 cendawan...
basuh ikan....
basuh pinggan..periuk..belanga..sudip lagenda..bla..bla...bla..


buang lemak ayam...
cabut kepala udang..
potong2 tomato...
huhuu......n seangkatan dengannya...

sape?
aku - john - khai -syah
kat mane?
umah john....




ntah la..
masing2 nak menunjukkan kepakaran memasak..
bajet dah berpengalamn 30 tahun sbg chef.... (kalah mk cik dewan makan).
pastikan kitorg sediakn menu sihat mlm ni..
sterilize (x mungkin)...tp clean...
anyway...kitoarg mmg cooperate nak siapkn menu mlm ni..
mkn punye pasal kann...duit tu...
at last....korg akan tau ape yg berlaku...
hahhaaaaa............


budak kmpung setlekan ikan tilapia..
john uruskn ayam..
syah wat secret recipe dgn cendwan..
khai plak main campak2 dgn frankurter n udang harimau....hahahaaaa..
coktail?..of cos la budak kampung uruskan...
mmg agak funny n shitty time ni....



so, jom kita saksikan hasilnye......
...ikan seribu satu rase...
...ayam samudera berapi...
...secret spices of fried cendawan..
...unidentified of frankurter...
...half fresh desert of coktail...
......aji-shio mesh potato....
...fried chicken fillet....
...bottled orange....


huhuu..aku pun x jgka kitorg bleyh jauh melangkah smpai ke peringkat ni...
smpai syah ponn terlibat..
anyway..ni la kenangan yg susah budak kmpung nak lupakan..
post ni akan mnjadi bukti..
kehancurann...kesengsaraan..kegembiraan...kepeningan..keletihan..
kitorg dlm memastikan projek ni berjalan lncar seperti yg dtulis dlm KKD...
tettttttttt......

dan keesokannya gak la..
aku pulang ke kmpung tercinta..
x sabar nak jumpa mak, ayah. kakak, n adik2...



so, kpd rakan2 kat luar sane yg kenal kitorg tu..
x perlu la segan2 nak jemput kitorg masak utk kenduri kahwin..
huuhuuu.....
4 org chef sudah bersedia..
chef khai..
chef john..
chef syah..
chef AriL...

lalalalalalaalalaalalalaaaaaa............

1 comment:

izzahyus0f said...

nanti kalau makcik dm dah hbs kontrak dengan kolej zaba,boleh la korang ambil tender jd pakcik dm plak...hahahah....tapi ade ke yg sanggup nak makan???

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...