Thursday, April 16, 2009

PLot HiDuP YanG SeraBuT...

Hurrmmm...post kali ni mgkin x memberi makna kpd pmbaca kat luar sane...
Tapi budak kampung stil nak terus menaip agar blog ini tidak sunyi dan hening spt dulu..
seperti yg korg tau..
skunk ni pun kat bumi Malaysia diselubungi musin peperiksaan bg mahasiswa undergraduate..
hhohoho..dlm musim ni la mcm2 hal berlaku kat sekeliling kita kann..
tp bukan pasal isu luar aku nak kecoh..
aku nak kecoh pasal isu yg berlaku kat diri budak kampung sendiri..

dlm dua menjak semenjak dua hari yg lepas...tettt..
plot hdup aku mmg agak kucar kacir kalo nak kompare dgn hari yg sebelumnya..
fuhhh..mmg letih..
aku pun terus menjalani plot hidup yg kian berubah...
kerana korg pun tau gak kannn..
pastikan hidup anda lebih baik drpd semalm..
tettt....

15 April 2009
dlm pagi yg hening..aku dikejutkn dgn panggilan yg mengejutkn dr member aku yg baru balik dr kelate...dia kejutkan aku dgn satu berita..
katanya wallet di dah hilang....huhhhh..mcm2 hal la budak ni..
pg tu jugak la aku ade satu kelas revision..dah la aku g lmbat..tettt..
lpas g kelas..aku terus g library..study jap..
then temankan kwn aku yg malang tu g buat kad matrik yg baruu..
mmg letih larr...
lepas dah wat report pasal kehilangn kad mtrik..kitoarg pun g balai polis plak wat repot..
wallet n segala khazahah yg hilang dlm tu..
termasuk la kad redbox karaoke kitorg....
letih berjln n wat report....sempat la g lunch kat gerai tepi jln..
ptg tu gak aku terus lepak umah kwn aku tu...tertiDOOO...
mlm tu plak g pasar mlm n beli la mcm2 makanan yg jarang diisi dlm perut...
then, aku pun masuk kmbali dlm UM..continue hidup mcm besa..tp mmg letih..

16 April 2009
hari ni agak besa2 saje...tp tension gak la..
bila tido pagi aku terganggu bila ade sorg lg mamat ni ajak g breakfast plak..
dah la budak kampung ni malas nak trun breakfast..tetttt..
pagi tu gak aku uruskan mcm2 hal pasal note utk exam..
n urusan kolej sikit...(bukan org kuat kolej punn...)
ptg tu gak aku g temankn kwn aku yg malang tu g buat kad my kad or i/c or kad pengenalan yg baru....
then..aku terus balik bilik...rehat n terlelap...


begitu la plot hidup aku yg agak serabut..
lepas itu..ini..
lepas ini....
itu plak..
tp besa la tu..korg pun pernah rase gak kaannn..
dan benda ni la yg wat kita gembira n berduka...
mewarnai kehidupan yg perlu diwarnai...
kdgkala kita di bawah..kadgkal kita x bergerak..
kdgkala kita diatas...
kdgkala kita kat tengah..
walau di manapun anda wat masse ni..
korg n budak kampung stil berpijak di bumi yg nyata (kecuali yg ngah berenang kat laut)..
tettt.....


p/s: sape la kawan budak kampung yang malang tu???

1 comment:

Anonymous said...

adosh, saper y malang 2..
hmmmm...p pasar mlm bli mkn je ke? naper ko x sated ko bli wa****..
huhuhu....
tetttttttttt...

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...