Thursday, April 23, 2009

Sunday, April 19, 2009

ExAm MooD

Ni la enviroment bilik aku....
penuh dgn buku-buku yg berilmu..
hahahhaa.....
ape yg pink tuu???

..............................
.............................................
........................
..........................................

budak kampung tercari2 idea utk post kali ni..
memndgkan skunk ni ponn ngah exam monsoon...
so, budak kampung terkena gak la tempiasnye....
aku punn ade exam gak larrr....

dlm kesibukan inilah...masing2 nak wish gud luck..
mntak maaf...
mkn kismis..
bnyk wat baik....
pinjam lcture note..
photostate note aku!!!!!...
main YM????

tp mase ni gak lar....korg nak g berehat..
bersiar2 dgn kengkwn...
g jln2 kat sekitar panggung wyg...hahahhaaa....
main facebook??
frenster dtinngalkn...
tengok bola...
hahahhaa.....mcm2 la ragam bdk2 ni...
baru MaHasiswa kannn...

anyway..bdk kmpung just nak show ape yg berlaku kat ..
bilik bdk kmpung sendiri....

EXAM MooD....

ni meja aku..ade patrick (my sleep fren)
ade ikan dlm aquarium..(penenang jiwa d kala runsing)
ade kaktus....(sekadar pemberian dr kwn)..
ade bnyk buku....(shbt seumur hidup)...
ade lbtop....(penyelamat jiwa kowwtt..)



GuD LucK!!!!

Thursday, April 16, 2009

PLot HiDuP YanG SeraBuT...

Hurrmmm...post kali ni mgkin x memberi makna kpd pmbaca kat luar sane...
Tapi budak kampung stil nak terus menaip agar blog ini tidak sunyi dan hening spt dulu..
seperti yg korg tau..
skunk ni pun kat bumi Malaysia diselubungi musin peperiksaan bg mahasiswa undergraduate..
hhohoho..dlm musim ni la mcm2 hal berlaku kat sekeliling kita kann..
tp bukan pasal isu luar aku nak kecoh..
aku nak kecoh pasal isu yg berlaku kat diri budak kampung sendiri..

dlm dua menjak semenjak dua hari yg lepas...tettt..
plot hdup aku mmg agak kucar kacir kalo nak kompare dgn hari yg sebelumnya..
fuhhh..mmg letih..
aku pun terus menjalani plot hidup yg kian berubah...
kerana korg pun tau gak kannn..
pastikan hidup anda lebih baik drpd semalm..
tettt....

15 April 2009
dlm pagi yg hening..aku dikejutkn dgn panggilan yg mengejutkn dr member aku yg baru balik dr kelate...dia kejutkan aku dgn satu berita..
katanya wallet di dah hilang....huhhhh..mcm2 hal la budak ni..
pg tu jugak la aku ade satu kelas revision..dah la aku g lmbat..tettt..
lpas g kelas..aku terus g library..study jap..
then temankan kwn aku yg malang tu g buat kad matrik yg baruu..
mmg letih larr...
lepas dah wat report pasal kehilangn kad mtrik..kitoarg pun g balai polis plak wat repot..
wallet n segala khazahah yg hilang dlm tu..
termasuk la kad redbox karaoke kitorg....
letih berjln n wat report....sempat la g lunch kat gerai tepi jln..
ptg tu gak aku terus lepak umah kwn aku tu...tertiDOOO...
mlm tu plak g pasar mlm n beli la mcm2 makanan yg jarang diisi dlm perut...
then, aku pun masuk kmbali dlm UM..continue hidup mcm besa..tp mmg letih..

16 April 2009
hari ni agak besa2 saje...tp tension gak la..
bila tido pagi aku terganggu bila ade sorg lg mamat ni ajak g breakfast plak..
dah la budak kampung ni malas nak trun breakfast..tetttt..
pagi tu gak aku uruskan mcm2 hal pasal note utk exam..
n urusan kolej sikit...(bukan org kuat kolej punn...)
ptg tu gak aku g temankn kwn aku yg malang tu g buat kad my kad or i/c or kad pengenalan yg baru....
then..aku terus balik bilik...rehat n terlelap...


begitu la plot hidup aku yg agak serabut..
lepas itu..ini..
lepas ini....
itu plak..
tp besa la tu..korg pun pernah rase gak kaannn..
dan benda ni la yg wat kita gembira n berduka...
mewarnai kehidupan yg perlu diwarnai...
kdgkala kita di bawah..kadgkal kita x bergerak..
kdgkala kita diatas...
kdgkala kita kat tengah..
walau di manapun anda wat masse ni..
korg n budak kampung stil berpijak di bumi yg nyata (kecuali yg ngah berenang kat laut)..
tettt.....


p/s: sape la kawan budak kampung yang malang tu???

Tuesday, April 14, 2009

DuNia


HUrrmm..dalam keheningan petang selasa..
jiwa budak kampung agak kacau bilau memikirkan..
sesuatu yg dnntikan setiap mahasiswa sblm mrk dbebaskan..
bebas dari cgkaman pnsyarah..
bebas dari asgnment (tp x semua)..
bebas utk berehat dlm masa yg lama..
bebas...tp hanya sementara..
sekadar merehatkn minda dan jiwa..

Dlm pada itu...
Budak kampung amik sedikit kesempatan..
nak post lirik lagu..
lagu yg dah berjaya dipentaskan di gelanggang Festival Seni 2009..
Namun, tiada kejayaan berjaya dirangkul..
tettttttt......


Tajuk Lagu : Dunia


Hampir pada jalan,
Bukan satu,
Penipuan.

Tidak pada janji,
Hipokrasi,
Mampu senyum.

Temu pada hidup,
Nilai harapan,
Manusia.

Agar jadi cinta,
Dunia,
Mampu senyum

Hampir pada jalan itu bukan satu penipuan (4x)

c/o
Inilah cinta,
Bukannya citra,
Inilah evolusi,
Agar dunia bahagia.

Ho..wo..wo..wo..

Temu pada hidup,
Nilai harapan,
Manusia.

Agar jadi cinta,
Dunia,
Mampu senyum.

Hampir pada jalan itu bukan satu penipuan (4x)

c/o
Inilah cinta,
Bukannya citra,
Inilah evolusi,
Agar dunia bahagia.



Lirik : Azlie
Lagu : Bob, John, Afan, Ngoh, Essmat

Monday, April 13, 2009

Peperiksaan Dan PerSediaan FizikaL MinDa..

Dalam kesibukan mahasiswa seluruh Malaysia duk study n get ready nak amik exam..
Budak kampung pun agak terdetik hati nak post something yg mgkin important utk diorg..

bukan isu ABPBH 08..
bukan isu politik terbaru...
tapi sekadar isu nak cergaskan minda...

huhuhuu..
baru2 ni...ade sorg kwn budak kampung tu berkongsi rhsia kejayaan beliau..
beliau ni boleh dktakn cemerlang gak lar....
coz x kena tendang keluar universiti lg kann..
tetttt...

rhsia ni....
sekadar persediaan minda sahaja..
x lebih daripada tu...

Pelupa


Antara penyebabnya:

Makan kepala ikan

Makan organ dlman binatang seperti hati, limpa, jantung, perut & yg seumpamanya melainkan atas nasihat doktor utk keperluan kesihatan.

Makan makanan yg tercemar oleh semut kerana semut dipercayai mengandungi sejenis kimia yg menyebabkan daya ingatan menjadi lemah.

Jgn makan berlebihan (makan semasa lapar berhenti sebelum kenyang).

Jgn minum air antara suapan makan. Maksudnya, jgn minum sebelum anda selesai makan.

Elakkan sukan yg boleh menyebabkan gegaran yg kuat kpd kepala seperti tinju, gusti & sebagainya.

Pergaduhan/berkelahi sesama sendiri dgn memukul kepala juga boleh menyebabkan penyakit lupa. Gegaran di kepala yg kuat & terlalu kerap akan mengakibatkan kadar sejenis bahan kimia yg dipanggil 'dopamin'akan berkurangan di dlm sel-sel otak. Lalu mengakibatkan daya ingatan yg lemah & otot-otot yg kurang bermaya.

Rahsia Menguatkan Daya Ingatan

Utk menguatkan daya ingatan, dgn rahmat & sayang Allah SWT, kita dikurniakan makanan yg baik & dpt menguatkan sistem saraf kita. Diantara jenis makanan yg boleh meningkatkan fungsi ingatan adalah: -

Buah anggur hitam
Madu lebah
Halia
Buah badam
Susu
Air zam zam
Kismis
Jus lobak merah & madu
Epal
Kurma
Ikan tuna
Tempe
Air soya


Itu hanyalah sebahagaian drpd makanan yg boleh meningkatkan daya ingatan manusia. Selain drpd itu, oksigen juga amat penting utk merangsang otak supaya sentiasa cergas & cerdas. Satu teknik mengawal pernafasan yg amat baik diamalkan adalah dgn menarik nafas sebyk 7 kiraan, kemudian tahan nafas sebyk 14 kiraan. Ulang selalu terutama sewaktu keletihan.

Keterang-keterangan di atas hanyalah sebahagian kecil drpd cara-cara meningkatkan keupayaan ingatan/otak. Yg paling penting ialah ingat Allah SWT selalu. Daya ingatan akan bertambah kukuh sekiranya tidak sesaat pun kita lupa kpd-NYA. Amalan berpuasa sunat juga baik kerana puasa juga boleh menajamkan minda. Disamping itu latihkan diri berzikir seperti berikut: -

1) Ya Rahman (Maha Pemurah) 100x selepas solat fardhu.

2) Ya Hakim (Maha Bijaksana) 300x setiap hari.



Hurrmmm...

Dari aspek persediaan minda ni..

budak kampung pun wat gakkkk...amik suplement..

mkn ginkgo biloba..tetttt..


Sunday, April 12, 2009

Anugerah bintang Popular Berita Harian (ABPBH 08)??

Hurrmm.....
Budak kampung x g pun tengok even hedonisme ni secara live depan mata...
x berpeluang atau diberi kesempatan ponn...
diorg wat kat Arena All Star, Genting Highlands..
12 April 09..
hari ni gak larr budak kampung sempat keluar dr kepompong hidup..
g KLCC...shoping kat PC Fair..
tetttt....

ok larr..
budak kampung xnak membebel pnjg..
just nak share result ABP 08 yg dah berjaya dilangsungkan.....

Bg budak kampung..
ABP kali ni agak meriah larr..even bnyk anugerah stil digondol artis yg same..
tettttttt.......
agak terkezut bila tengok pengacaranya seorg artis yg agak sarat mengandung tp stil kuat berceloteh...
budak kampung mmg respect arr..dgn sharifah shahira mlm tu ye..
tema elemen tenun mmg menarik tp sejauh manakah tema ini dihayati..

ramai artis wanita yg kenakan gaun sutera, gaun bersulam bunga ala2 tenun gitu..
tp artis laki nak pakai ape?..
xde plak budak kmpung tengok artis laki ni pkai songket...hurmmmm
diorg amik jln mudah..pakai blazer or jaket je...

hohhooo..
walaupun budak kampung tak berkesempatan tengok scra live sama ada kat tv or g genting..
tp aku stil dpt mndgr scara live dr siaran radio paling hangit Hot.fm!!!
huhuuhu..

ok larr..dah malas akiu nak bercerita...
ni la result ABPBH 2008..
korg wat la analisis sendiri..
anyway..rakyat ma'sia kian meminati artis lawak berbanding yg sedang menyanyi or berlakon..
so, kalo nak lebih popular..
artis2 kat luar sane tu jadi la penyanyi + pelawak = penyawak...
tetetttttt....



PENERIMA ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2008


Bintang Paling Popular: NABIL (127 524 Undi)

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat: JAMAL ABDILLAH

Pelakon Filem Lelaki Popular: QU HAIDAR

Pelakon Filem Wanita Popular: MAYA KARIN

Penyanyi Lelaki Popular: MAWI

Penyanyi Wanita Popular: SITI NURHALIZA

Penyanyi Nasyid Popular: RABBANI

Artis Berkumpulan/Duo Popular: MEET UNCLE HUSSEIN

Pelakon TV Lelaki Popular: ROSYAM NOR

Pelakon TV Wanita Popular: DYNAZ

Artis Komedi Lelaki Popular: NABIL

Artis Komedi Wanita Popular: NURKHIRIYAH

Artis Baru Lelaki Popular: NABIL

Artis Baru Wanita Popular: STACY

Pengacara TV Lelaki Popular: AZNIL NAWAWI

Pengacara TV Wanita Popular: FARA FAUZANA

Penyampai Radio Lelaki Popular: FAIZAL ISMAIL

Penyampai Radio Wanita Popular: FARA FAUZANA



So, ape respons anda dgn result ni????

Adakah rakyat Malaysia dah pndai memilih??

Adakah kita mesti buta seni?

Adakah artis Malaysia dah mula habis modal nak tarik peminat?

Artis popular sebab join rncngn Realiti TV?

Entah la embok.....



S

Thursday, April 9, 2009

Disebalik Tiga DIVA.......

Baru-baru ni...UM dgn jayanya dah berjaya
mgandakan pesta kokurikulm kat DTC...
mcm2 agenda dah berlaku kat tempat tu...
mcm2 persembahan berjaya dipentaskan... mcm :
dikir barat, koir, nasyid, kompang, drama, teater boneka, deklamasi puisi, keroncong, cak lempong, gimbrama, silat, silambam, n bnk lagi larr..

selain persembahan pentas..
ada gak la booth utk pameran dibuka..
mcm booth asas seni cat air cina, yoga, penulisan puisi, seni halus, asas protokol, pembinaan karakter, bola baling, asas seni fotografi, jahitan tradisional, asas tulisan khat, seni pembuatan tembikar, n bnyk lagi larr..
budak kampung dah lupa..

apa yg cuba budak kampung nak smpaikan ialah..
pesta ko-k ni diadakan sebagai membuka peluang kpd mahasiswa UM yg amik subjek ko-k utk tunjuk kat kita semua ape yg diarg dah belajar n dpt spnjang satu sem amik subjek wajib ko-k ni..
suka ati la diorg nak amik subjek ape2 pun..
Budak kampun?

hurrmmm..budak kampung amik seni halus larr..
ape tu?
belajar melukis je...

dan lukisan budak kampung bertajuk tiga diva..
di sebalik tiga diva?
tiga diva menggambarkan tiga batang lilin..
yg menerangi kegelapan..
bersemangat membangkar diri..demi mencapai cita2..
demi menunaikan tanggungjawab..
menerangi alam..
menjadi paling bercahaya antara semua benda..
haa..kat bwah ni ade la skit gmbar2 yg budak kampung berkenan...


Tiga Diva



Sesat...



Hati kama



Colours of life



Ikan Koi



Metamorphorsis




Tree frog




love hurt? entah?



Abstrak



Ciptaan Tuhan


Hurrmm....
ni la hasilnya bila kita cuba mengenali ape itu seni..
seni halus bukan semata-mata mengajar kami melukis malah..
memberi kepuasan kepada diri..
memberi ruang kpd minda utk mencetuskan idea...
mendekatkn diri kpada alam buana..
menenangkan jiwa tatkal lukisa berjaya dihasilkan dan dipandang manusia..
huhuhuhuu..ape plak aku merepek ni..

Pesta Kokurikulum UM 08/09
Dewan Tunku Canselor UM
9 April 2009
"Kamilah Bintang"

Sunday, April 5, 2009

HALA Tuju ....- Edisi Kedua

Fuhh..post kali ni agak pnjang..
Letih gak larr..budak kampong nak menaip..
Anyway...aku harap korg kat luar sane tu rajin2 la bc post kali ni..
Sekadar menambah ilmu pengetahuan am di dada dan minda..
Knape mesti di dada arr???
Entah..budak kmpung x mengerti...arrgghhh..
Bace je la post kali ni...

KRONOLOGI PELANTIKAN PM YANG BARU.......

Cuitan Akhbar Berita Harian, Rabu (1 April 2009)

Pak Lah bg respos, dia ckp xnak campur tangn dlm sebarang keputusan yg dibuat penggantinya atau menjatuhkan air muka sape2 pun selepas melepaskn jawatan sebagai Perdana Menteri dr gengaman tngn....

Yg penting Pak Lah dah bersedia sepenuhnya utk 'beralih peranan' daripada menjadi Perdana Menteri dan xkan memarahi atau mengecewakan penggantinya, Datuk Seri Najib Razak yg aakn mengambil alih kepemimpinan.
Yg pasti, dia akn teruskan tanggungjawab sbg ahli parlimen kat Kepala Batas....
Namun, dlm kesibukan pelantikan ni....ada plak kritikan membina terbit dari tengah2 kesibukan masyarkat M’sia..
Siape? Dr. M kita la...
Ape respon beliau?...
Dr Mahathir dah gunakan pentas antarabangsa melalui BBC mengkritik Abdullah dengan mengatakan 'segalanya buruk' ketika Abdullah menjadi Perdana Menteri.. Hurrmmm..

Beliau juga menghentam Khairy Jamaluddin dan anak Perdana Menteri, Kamal Abdullah, dan ckp kedua-duanya yg menentukan pelbagai dasar ketika Abdullah memegang tampuk pemerintahan Negara...

Budak kampung xnak bg respons ape2 pun pasal benda ni..
Anyway..Pak Lah terima saje kritikan membina dengan hati terbuka..
Pak Lah pun berkongsi gak la pengalaman beliau dgn budak kampong n seluruh rkyat M’sia..
Kata beliau...penglamn manis beliau adalah memimpin Barisan Nasional (BN) mncapai kejayaan besaq pd Pilihan Raya Umum 2004, manakala pengalaman pahit beliau ialah apabila BN mencatat prestasi mengecewakan pada pilihan raya umum lalu...

Cobaann....

Yg penting..lusa beliau kena angkat sumpah..
Jom, kita terokai hari lusa plak...zazzzz......


Cuitan Akhbar Berita Harian, Khamis (2 April 2009)

Hurmm.....Yang Dipertuan Agong berkenan supaya istiadat angkat sumpah jawatan Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri dibuat pd jam 10 pagi esok di Istana Negara, seperti yg dikhbarkan oleh Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan.

Esok tu bila????
Hari Jumaat, 3 April 2009..jam 10 pagi..
“Yang di-Pertuan Agong juga sudah memberi perkenan supaya Istiadat Pengurniaan Surat Cara Pelantikan dan Istiadat Mengangkat Sumpah Jawatan dan Setia serta Sumpah Simpan Rahsia oleh Najib sebagai Perdana Menteri diadakan pada jam 10 pagi, Jumaat, 3 April 2009 di Istana Negara...”

Haaa......

Sebelum hari esok menjelma...
Pak Lah sempat tinggalkn amanat kpd Jemaah Menteri, sama ada yang baru atau mereka yang kekal dalam Kabinet selepas ini supaya bagi sokongan tidak berbelah-bahagi kpd Datuk Seri Najib Razak yg akn menggantikannya sebagai Perdana Menteri...

Hurrmm korg kat luar sane pun kena ingt amanta nii..
Kita perlu meningati antara satu sama lain kannn....
Pak lah berharap sngt agar semua dasar yang diluluskan Kabinet ketika era kepemimpinannya memimpin, diteruskan demi pembangunan negara dan kesejahteraan rakyat serta budak kampong sendiri..... hihhiii...

Yg paling bdk kampong sedeyhh...itu la amant beliau pd mesuarat Kabinet wat kali terakhir dipengerusikannya di Putrajaya.. uhukk2...
Mmg touching habis la time ni..
Mane taknye rakan2 seperjuangn beliau pun bnyk bg kata2 semngt, pujian, n harapan agr beliau akn terus bersama yg lain dlm meneruskan perjuangn demi kesejahteraan Negara tercinta..
Fuuhhh...mcm aku plak yg jd menteri...ngeeee.......

Pada hari ni gak larr... Pak Lah menyerahkn surat melepaskn jawatannya dan memohon perkenan melantik Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri keenam.
Beliau g istana dgn Proton Perdana bernombor WCH 13.... perlu ke aku ckp pasal keta dlm post ni..tetttttt.....


Cuitan Akhbar Berita Harian, Jumaat (3 April 2009)

Isu Najib PM keenam..mmg hngt diperkatakn time ni..
Tp..ade gak larrr..segerombolan..selambakan..segelintir..rkyat kita x prihatin dgn isu ni..
HUrrmmmm..biase la tu..masing2 busy dgn hal dunia kann...

Ape yg berlaKu kat dlm istana???
HurrmmmSelepas mengangkat sumpah jawatan sebagai Perdana Menteri Kat depan Seri Paduka, Datuk Seri Najib pun dgn pantas menandatangani surat menyimpan rahsia kerajaan sepanjang tempoh menduduki kerusi tertinggi kerajaan nanti..

TAHNIAH diucapkan....

Huurrmmm..mesti korg tertnya2 ape tindakan pertma Najib kan..
Yg dah tau tu..wat2 senyap je la ye..
Ada tiga agenda pertma beliau....

Yang pertama...beliau nak bebaskan 13 tahanan ISA
Yang kedua nak kaji semula Akta Keselamatan Dalam Negeri
Yang ketiga plak beliau nak tarik balik larangan Harakah, Suara Keadilan

Mengape dan knape??

Hurrrmmmnajib ckp pembebasan tahanan ISA n penarikan larangan penerbitan akhbar parti pembangkang yg digantung permitnya bulan lalu tu adalah bagi mengukuhkan serta mengkonkritkan lagi keyakinan rakyat terhadap pihak berkuasa....tetttttttt....

Mesti korang nak tau sape tahanan ISA tu kann..
Hurrmm.....Tiga belas tahanan ISA yang dibebaskan itu ialah....
Tujuh anggota Darul Islam Sabah iaitu Pakana Selama, A Artas A Burhanuddin, Francis Indanan, Mohd Nazri Dollah, Mohd Arasad Patangari, Idris Lanama dan Binsali Omar. Pemimpin Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf), iaitu R Kenghadharan dan V Ganabatirau. Seorang lagi ialah anggota Jemaah Islamiah (JI), Wan Amin Wan Hamat.
Tiga lagi yang dibebaskan ialah warga asing yang ditahan atas kesalahan memalsukan dokumen keselamatan, Sundaraj Vijay dari India dan dua rakyat Myanmar, Amir Hussain serta San Khaing.
Merdeka jugak diorg ni kat dunia kannn...hihhihihiii...

Yang pasti , beliau akan mengambil inspirasi daripada dorongan Allahyarham bapanya untuk melaksanakan amanah yang diberikan kepadanya serta mengajak seluruh rakyat Malaysia memulakan satu langkah perjalanan hebat untuk negara.

So, marilah kita tunggu n saksikan....
Apakah perubahan yg dijanjikannnnnnn............
Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini..tetttttttttttt............







HALA Tuju BARU Malaysia??

Sekadar Memori Bersama.............















Pak Lah Dan Najib





ABDULLAH menandatangani pengesahan dokumen minit Mesyuarat Kabinet minggu lalu sambil disaksikan Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan dan Timbalan Ketua Setiausaha (Kabinet), Tan Sri Mazidah Abdul Majid serta Jemaah Menteri sebelum mempengerusikan mesyuarat Kabinet, 1 April

ABDULLAH melambai pada upacara 'send-off' selaku Menteri Pertahanan di Kementerian Pertahanan, 2 April




























NAJIB selepas menghadap Tuanku Mizan, 2 April.

















YANG di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin bersalam dengan Najib selepas Seri Paduka mengurniakan Suratcara Pelantikan sebagai Perdana Menteri di Istana Negara, pagi 3 April 2009















NAJIB melambai kepada orang ramai ketika membuat lawatan mengejut di Jalan Petaling, Kuala Lumpur, 4 April




Bersama-samalah kita berdoa agar Malaysia akan terus kekal aman di bawah pemerintahan Perdana Menteri yg baru ini....
Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak....

ISU Malam Anugerah Za'ba

Hurrm......sekian lama...berdiam diri..
kini aku muncl kembali..
tapi kali ni budak kampung xnak buat isu hangat...
tapi cukup sekadar berita perkhabaran hal dunia..

Malam Anugerah Za'ba (MAZ)..
Itulah gerangan cerita walaupun sudah sekian lama ia dilupakan daripada minda..
Knape?
MAZ tu berjaya berlaku di Pusat Konvokesyen Antarabangsa Putra Jaya (PICC)..
pada 13 Mac 2009 yang lalu..

pelbagai isu hangat yg timbul..
pelbagai karenah yang ditimbulkan sama ada sebelum mahupun selepas MAZ..
hhuhu..tapi budak kampung xnak hurai panjang berjela..
kalo x..habis la jari jemari budak kampung sengal2 coz letih menaip..
BANYAK sngt!!!..

so, nak cuit yg penting2 je..
di sebalik tirai?
ajk maz mmg agak kelam kabut..tp biasela tu..event ni kan mmg besar n mega..paling diva..
emcee...ooppss..mmg diva giler mlm tu..
dressup diorg la paling anggun n voke..
dress up budak kampung biase2 je..cukup sekadar memenuhi kriteri sbg budak kampung..
tema?..hurrmmlupa plak nak ingtkan..
CITRA FLORA WARNA WARGA ZA'BA...
wahhh..mmg menarik tema tu..

student yg dtg pun pndai bergaya ikut tema yg pelik ni..tetttt......
ok..la..
budak kampung xnak bicara panjang..
just nak wat isi n isu penting..
yang akan membongkar segala keindahan..kepincangan..kecacatcelaan..kehebatann
dan pelbagai lagi..yang ada imbuhan ke- dan -an..
tettttttt......
jom tengok di bawah ni...

0) MAJLIS dimulakan tanpa kehadiran VVIP..(gimik or tersilap announce?)
1) perasmi MAZ seorang menteri -Menteri Pembngunan Wanita, Keluarga, dan Masyarakat
2) pengetua sanggup turun padang dari Jakarta ke MAZ..
3) artis jemputan MAZ seorg penyanyi muda diiktiraf d pergkat dunia..
4) MAZ bukan sekadar mmebri penghargaan kpd pemenang malah berjaya mencugkil bakat2 baru dari kalangan warga za'ba dlm bidang nyanyian dan tarian..!!!!!!! tetttttt.....
5) pengarah projek berseluar jeans je mlm tu....
6) buat pertama kali 3 org wanita menjadi emcee...
7) pakaian emcee mengalahkan penerima anugerah pakaian terbaik wanita
8) penerima anugerah pakaian wanita n lelaki terbaik mmg menepati tema tapi x menepati cara..ape tuhh..
korg pikir la sendiri..
9) majlis abis 30 minit lewat dr tentatif yg dirncang..
10) hidangan MAZ habis dgn sekejap (SEDAP ATAU X CUKUP??) tetttttttt.......
11) buat pertama kali..MAZ x umumkan anugerah paling berprstij (ANUGERAH PERDANA ZA'ba la)....
12) student za'ba dah pndai berfeshen dgn gaya diva....mlm tu beb..
13) budak kampung pun dpt award..hihhihiii..
14) gimik faizal tahir berjaya dipentaskan tp lagu jamal abdillah yg dinyanyikan..
15) rmai org pakai hat..ramai pompuan pakai sayap..bnyk rama2 plastik jd hiasan..
16) penyelia pun pndai menyanyi....(hhihiiii)......
17) MAZ dpt tajaan paling bnyk frm Cyber cafe za'ba n za'ba mini store (p/s: brape tuhhh??)
18) bnyk trofi pemenang berjaya dipatahkan....ngeeee....
19) slide maz kali ni paling gempak...ngee...pakai driver gitu..
20) buat pertma kali maskot kancil yg bijak diguna pakai dlm MaZ.. (sape la yg pkai maskot tu yee..???) budak kampung dah tau lame dahhh......

Hurrmmn......ni la 20 perkara yg mampu budak kampung senaraikn..
utk ckp kat korg betapa MAZ kali ni mmg menepati kriteria..perkataan yang ada imbuhan ke- dan -an..yg dinyatakan sebelum ni.....
tettttttttt......

anyway..kat bawah ni ada senarai penerima anugerah mlm tu..
selamat berkenalan..






SENARAI PENERIMA ANUGERAH

MALAM ANUGERAH ZA’BA 2008/2009


ANUGERAH JASA BUDI

1. Muhammad NurHafiz Bin Mazlan

2. Muhammad Faizal Bin Kamar

3. Noor Hayati Binti Othman

4. Paskaran A/L Krishnan

5. Annusha A/P Munirathiram

6. Mohd. Hafiz Bin Yahya

7. Mohd Fariz Bin Mohd Fauzi

8. Pang Kim Choon

9. Mohd Alias Bin Omar

10. Mohamad Zakwan Bin Zainal

11. Teo Silk Keong


ANUGERAH AKADEMIK CEMERLANG

1. Goh Sue Cen – Tahun 2

2. Komalavaani A/P Sukumar – Tahun 3

3. Hasmah Binti Khushairi - Tahun 3


ANUGERAH PERMATA HARAPAN

1. Azliza Binti Majid - Intra Za’ba Sport 07/08

2. Hami Elmi Binti Hussin - Malam Anugerah Za’ba 07/08

3. Nur Aisyah Binti Abu Bakar - Malam Kesenian Islam 07/08

4. Nur Zahidah Binti Mohd Ghazaly - Za’ba Court Soccer 07/08

5. Muhd Hafiz Bin Yahya - Ekspedisi 07/08

6. Noradijah Binti Saad - OPKIM 07/08

7. Pong Pui Ee - IVAC 07/08

8. Shafarina Azlinda Binti Ahmad Kamal - Raise Me Up 07/08

9. Hidayah binti Latif - Tautan Kasih 07/08

10. Cheang Suet Wah - Citrawarna Za’ba 08/09

11. Nur Zahidah Binti Mohd Ghazaly - Seventh Futsal Mania 08/09

12. Nor Haznie Suhaili - Za’bahan Idol 08/09

13. Christopher Ng Wai Siong - National Varsity Counselling 07/08


ANUGERAH PASUKAN SUKAN TERBAIK

1. Pasukan Bowling Padang Wanita

ANUGERAH OLAHRAGAWAN TERBAIK

1. Muhammad Izzat Izzudin Bin Hamdan


ANUGERAH OLAHRAGAWATI TERBAIK

1. Noor Ain Binti Abd. Rahman


ANUGERAH WIRAWAN SENI TERBAIK

1. Shahril Efzueni Bin Rozali

ANUGERAH WIRAWATI SENI TERBAIK

1. Komalavaani A/P Sukumar

ANUGERAH WARGA ISTIMEWA

1. Norbaidillah Bin Bakri

2. Azmar Izzaidah Binti Azhar


ANUGERAH PROJEK TERBAIK

1. Nuizhan Bin Abd Rahim - Raise Me Up

ANUGERAH KHAS PENGETUA

1 . Valu A/L Batumalai

Nurhaifa Aniqah Binti Kamson

3. Suhaimi Bin Sharuddin @ Shafei

4. Mohd Alias Bin Omar

5. Nik Norshafini Binti Nik Ismail

ANUGERAH BINTANG SUKAN HARAPAN

1. Riduan Bin Sokri


ANUGERAH BINTANG SENI HARAPAN

1. Siti Nur Fatihah Binti Zakaria


ANUGERAH PENGLIBATAN TERBAIK

1. Zainon Binti Mohd Tahir

2. Shamugan Nathan A/L Nadarajan

3. Nurizhan Binti Abd Rahim


ANUGERAH STAF CEMERLANG

1. Azizah Binti Sharif

2. Rohana Binti Mat Ali


ANUGERAH BAKTI CEMERLANG

1. Wee Yen Ting

2. Zakuan Bin Zainal Abidin

3. Zuraini Binti Mustaffa

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...