Friday, February 13, 2009

TraUMa UM 2009??

SElamat bertemu kembali....
setelah x samapi tiga hari berlalu..
kini berta baru menanti untuk dibaca...
korg kat luar sana pasti tertanya-tanya kan..
TrauMa UM 2009?
ape tuhh..?

isu kali ni agak berat la..
lebih tragis..
penuh dengan kontroversi..
diselit dengan seribu satu emosi..
berbaur dengan nasi yang dah basi...
yang pergi takkan kembali..
mati itu pasti..
hidup belum tentu..
anyway, benda ni mmg benar2 berlaku kat UM..

bukan isu hantu mahupun isu haiwan ternakan.. tapi isu manusia yang kejar nikmat dunia...tak ingat org tersayang...hanya ingat hidup nak senang..
So, mari kita terjah bersam-sama...

Prolog...
waktu petang..pukul 4.40 ptg (13 feb 2009)
Kisah ni bermula....semasa budak kampung baru Habis menyertai Pertandingan puisi dayasari Kat Fith kolej Um....tp budak kampung tak join..
junior2 budak kampung yg duk kat Za'ba skunk ni la... Diorg tu ada bakat besar dalm bidang nihh...tapi amik masa yg agak lama la nak polish bakat tuhh..
anyway, budak kampung xnak citer psal bab ni..
kita berbalik kpd isu hidup dan mati sebentar td ye..
arrgghhh..aku ni asyik merapu je la...
ok...semasa dlm perjalanan ke arah parking keta5th college yang menempatkan sebuah keta mercz hitam kat situ..nun di keheningan jauh, budak kampung dan rakan2 dapat menyaksikan satu kemalangan yang agak dahsyat kat depan institut Asia Eropah kat depan 12th college tu la...
so, isu kali ni bout trauma accident yang already berlaku dal 2009..



PErmulaan...
budak Kampung harap sangat rakan2 yg ngah view blog ni..
dapat baca plot citer ni dgn hati..yang buruk buang jauh2 ke dasar laut atau bakar sampai jadi abu dan biarkan ditiup angin..yang baik plak tolong tanam dalam kepala otak korg..aplikasi dalam kehidupann..tettt..
ehh,,apsal mcm puitis pelik je ayat aku kali ni.. Hurmm..mybe dan terpengaruh dgn ayat2 puisi2 kowt..huhuhuu.

ok..
bila budak kampung g tengok tempat kejadian tu..budak kampung amat terkejut..bcoz acident tu agak tragis la memperlihatkan sebuah my-v hitam berlanggar dari sudut bertentangan dengan keta suzuki switf hitam gakk (betul ke spelling aku nihhh???)...
hurrmm..secara ringkasnya..dua keta yang berjiwa hitam dah tersadai kat tepi jalan la..
mmg teruk la both keta tu.. tak percaya?
hahaaa..tengok la kat bawah ni,,,budak kampung x suka bawak2 gosip x betul ni k..
kesian plak budak kampung tengok owner keta tu...sedeyh mengenang nasib keta yang elegant dan fantastik tu..kononnya la....
Yang pasti...both pemandu tu dah berjaya dihantar kat ppum...cedera parah agaknye..akibat ada kesan darah...ngeee...
time tu la...geng pak2 pngawal UM tunjuk hero..redhakan keadaan..control jalan..elakkan kesesakan..tapi mmg sesak giler waktu tu..
bgus btul diorg ni... (hari tu je kowt..)...

Nasi dah jadi bubur bang.....

Papepun...nasi dah jadi bubur.. Bubur tu plak tunggu mase nak basi.. kalo dah basi, better campak je dalam tong sampah betul tak.....

PloT Cerita TraUMA..
hasil siasat budak kampung..bajet reporter la time tu..ngeeee...
pemandu suzuki tu rasenye mcm bowling player coz ada bertimbun2 kasut bowling dlm keta dia tuhh..(hiperbola plak aku nihh..)
tapi x nampak la plak bola bowling..mybe dah tercampak masuk dalam hutan kowt..tak pun dia bawak skali g ppum... tetttt
so, budak kampung nak jd detektif conan jap wat analisis pasal accident tu...
mybe driver suzuki ni memandu laju nak g main bowling kat the curve or dia dah kalah bowling sukmum baru2 ni n try nak wat cubaan bunuh diri..tetttt..
tp itu just hipotesis je..tak tau la betul ke tak...

Haa...mesti korg tertanya2 plak psal driver my-v hitam tu kan..
actually, keta my-v tu keta cousin dia..dia pinjam dari cousin dia yg duk kat 12th college tu... Bila dah dapt keta yang cantik tu..mybe dia pun jadi gila dunia la wat seketika..
kenapa seketiak?...
because..selang tak sampi 10 minit berlalu...Booooommmmm!!!!
accident berlaku kat depan 12th tu..mmg dahsyat... Kesian kat owner keta my-v tu... Nyesal dia bagi pinjam kat cousin dia yang tak guna tu kann... tak sampai 10 minit bagi pinjam..keta tu dah jadi celaka yang amat.....huhhh..

So, budak kampung try wat dua hipotesis yang agak jadah which is how this bad Traumatic accident's happened???..
First, driver suzuki tu drive laju coz ada hal pasal bowling...mybe dia dah makan jalan org sebelah sana yg bertentangan dgn dia....dan akhirnya berjaya berlanggar n hasilkan bunyi bom yang kuat.....lebih kuat dari kentut korg tapi tak sebusuk benda alah tu....
Secodly, mybe driver my-v tu rasa dah bebas dapat keta cousin dia,,,jadi lupa dunia seketika,,,n drives sekuat hati mcm kena kejar babi...tpi khirnya terbabas di medan kebebasan..
Hahahahaa..tak tau la teory mane yg bleyh pakai...or mybe both driver tu ngah pakai hd set yg mahal time drive kowt....ngah cakap dgn awek diaorg..hihihihhiii..

Haa...mcm tu la kisahnya....pelanggaran secara bertentangn kat area selekoh d tempat kjdian myebabkan both keta berpusing n lalu tersadai dengan kemas kat bahu jalan.... Huhhhh...
Keta tu mmg kemik agak teruk la.. Budak Kampung mmg bnyk amik gmbar d tempat kejadian tp x bleyh letak semua coz nak jaga privacy kes org lain...


suzuki yang dah kemik kat depan...


Penyelesaian...
owner keta my-v tu hantar keta dia kat bengkel by keta penunda a.....
keta suzuki tu pun turut ditarik ke bengkel. Takkan nak wat khazanah kat umah plak kann..
semua org yg terlibat tu pun, g settle kes kat balai polis...
anyway, budak kampung nak timbulkan persoalan...siapa yg perlu dipersahkan?
kereta?
jalan sempit?
pak pengawal UM?
naib canselor?
syaitan?
huurrrrmmm x kisah la ape2 pun jawapannya..budaK kampung berpendapat benda ni berlaku coz jalan kat area tu mmg agak sempit..
kat selekoh plak tuhhhh...
so, mmg ada kemungkinan akan berlaku accident especially for those yg baru masuk UM..mcm rusa masuk kampung la..main terjah je..
so, budak kampung harap sangat...pihak UM dpt lakukan sesuatu..
jgn tunggu dah terhantuk sampai berdarah..baru nak terngadah.


Penutup...
huhhhh...kesian kat diorg kann...'
muda2 lagi dah accident.....tp bgus gak la sebagai experience dlm hidup..
so, budak kampung nak advice kat korg....jgn la lupa diri...
ingat, mati itu pasti, hidup belum tentu.. Mcm2 hal berlaku..bermula dengan pertandingan puisi, akhiri dengan tragedi...

hurmm..budak kampung pun dah buntu idea ni..tak tau nak taip pe lg..
tapi secara reality....ni la lumrah hidup m'sia skunk...

No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...