Monday, February 9, 2009

MAZ dah HampiR ke???


Hahahhaaaa....

Skunk ni Budak kampung nak share pendapat n alasan dgn warga kolej za'ba UM je..
bukan warga dewan..
bukan warga kurshiah mahupun warga tua..
ngeee...
Knape? of cos la psal isues kat za'ba..
isu kerghh???...

Prolog..
Mcm biase la..blog budak kampung mesyi ada prolog diikuti isi, huraian, rangkaian. dan diakhiri dgn penyelesaian.. Arrghhh...ape budak kampung cakap ni?.. aku pun tak paham..
hahaha...kepada warga za'ba yg ngah view blog ni, korg sedar tak ape yg sedang berlalu n ape yg sedang menanti anda...
haha..masa sedang berlalu dan kini MAZ (Malam Anugerah Za'ba) yang dtunggu... kpd yg dah biase celebrate, mesti dah bosan..tp yg masih muda tu mesti beriya2 kann..
Tema?.. Budak Kampung dpt tau tema kali ini psal Flora n Fauna..
Ntah la.maybe ada bnyk unsur2 haiwan n tumbuhan la tu..hihihii...

Penghujahan...
Dalam kesibukan manusia mengejar dunia ni la, tanpa budak kampung sedari dah ramai geng warga za'ba skunk ni sibuk jugak dgn MAZ diorg ni la...masing2 sibuk mengejar sale, kedai baju murahan, tailor razali kat bangsar tu pun ade..termasuk la jugak nak g first lady, kamdar dan sebagainya.. TEttttt...
Kenape? Ape lagi..nak bergaya utk mlm tu la..nak puaskan hati.. Nak jadi Diva utk satu Malm.. Hurrmmmcm2 gelagat manusia kita dpt tengok time MAZ ari tu... Bila bercakap psal tema flora fauna ni, budak kampung sometimes bnyk kali gak la terfikir..mcm mane nak bergaye ikut tema tu?...
Nak kena pakai cengkerang siput kat kepala ke?
Nak kena cari baju kulit rimau or kulit kayu kerrgghhh?
Nak kena guna bunga ke kat kepala?
Nak bawak haiwan peliharaan masuk ballroom majlis ke..hurmm mcm akuarium, hamster, hedgehoge?
Tak pun kitaorg akn dapat siput babi or lintah sbg doorgift... Tetttt...
Hohoho..pening plak budak kampung nak pikir.. Anyway, budak kampung rasa korg just pkai tema bebas je malm tu,, Asalkan ad la skit corak2 fauna n flora tu.. Baju batik tahun lepas pun
dah cantik kannn...


Issues..
hahahaa..isu kali ni mudah je..pasal pakain budak kampung la... Budak kampung dah pikir nak pkai bju ape malam tu.. Tp harap2 dapat cari la kat kedai..
dalm bajet harian yg ada, budak kampung nak pakai baju kulit buaya je.. bnyk sgt buaya kat belakang umah tu..better tangkap dua tiga ekor amik kulit makhluk tu..
tak pun tgkap je monyet2 kat za'ba...buat baju sejuk time majlis tu.. hahahahaa..
Lawak je..
Tapi budak kampung nak cuba dressup ala2 gothic malm tu..
Purple n black..then, ada sekor labah2 gergasi kat atas kepala..
Hihoho..mesti diva la aku malam tu..lagipun aku dah x jadi emcee lg..
lapang dada ni....
Tapi budak kampung kesian plak bila pikirkan psal rakan2 kita yang kena handle majlis malam tu..tak menang punggung diorg nak duduk..kena berdiri la memanjang kowt..
So, korg tak perlu paki baju over sangat..besa2 sudah except yg ja emcee mlm tu la...


Penutup..
tu je la alasan n penyelesainnya...
MAZ dan Baju anda..
kepada yang terasa..Budak Kampung minta maaf ye..
kalo ada masalh tentang baju ni...contact je budak kampung..
By email la...

No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...