Monday, February 23, 2009

KALuT dan KEmELUT!!!!

Hurrmmmm....isu kali ni agak lucu dan bleh buat telinga berbulu...
Budak kampung dah merantau kat sekitar dunia Kolej Za'ba UM....
Tetiba je idea tu datang mencurah2 dgn kalut dan kemelut..
Knape?...jom kita terjah..
tettttt..

Bermula alkisah..seperti yg korg kat luar sana tahu..(budak UM je la yg tau)..
Kolej za'ba ngah bz dgn mcm2 projek wat mase ni..
setelah sekian lama tido di atas bantal yg empuk..baru la warga za'ba ni nak terjaga dari tido..
tido yg lena..xtau la knape....
mgkin ngah pening cari idea..tak pun letih mencari dana..
mmg suasana kalut n kelam kelibut dah mula menyelubungi za'ba skunk ni...
mcm2 respons dpat dilihat..
mcm2 reaksi muka mula terbentuk..
mcm2 aktiviti pelik mula terjadi kat sekitar n ceruk2 perantauan za'ba..
mcm2..dan mcm2 lagi..
susah sngt nak describe..

Nak dimudahkan cerita....korg mmg tau kan sume mahasiswa UM ngah busy dgn sukmum..
tp benda ni pun dah mula dingin coz dah nak abis..
tapi zaba terus hangat dgn aktiviti yg agak dingin..ngee....
bukan nak merendah..tapi sekadar menerjah..
arghh..ape yg aku merepek ni.. tapi tu la lumrahnya..
jgn terasa ye..

Pening plak aku baca balik ayat2 aku yg tunggang langgang kat atas tu...
Citrawarna Za'ba....citrawarna za'ba....citrawarna za'ba...
inila isu yg budak kampung cuba bangkitkan..
ape tu? korg pun x tau???
actually..projek ni lebih kurg sama mcm rumah terbuka or family day colej zaba la..
mcm2 aktiviti yg dpelan dalm projek ni dan melibatkan semua jkp, jik n kelab2 tertentu...
yang aktif je la..
Dalam bergerak ke arah memastikan projek ni terlksana..budak kampung berjaya mendetect isu kalut dan kemelut mula timbul dalm organisasi kolej ni...
jom kita terjah satu2..
bagi projek muda, pidato piala zaba..diorg ni ngah pening cari peserta pidato tuhh..
pelik plak coz x ramai yg nak join..hurrmmmm..um ni dah kureng ke golongn yg suka bercakap nihh..
risau plak aku.... So, ahli2 kelab ni mmg ngah kalut la duk publish projek ni sampai ke seantero dunia...coz dah publish dlm blog kann...
mybe lepas ni akan kalut nak setup pentas etc..


Hujan oh hujan...
knape engkau turun....
Lain plak dgn malm kebudyaan melayu...diorg ni busy yg amat la..sampai mesej pun x sempat nak reply..sampai lupa nak mandi,,,sampai lupa tarikh n hari..
sampai ada gak yang bengkak2 mata mcm beruang panda..
sampai tersengguk-senguk dlm kelas coz mengantuk..
sampai rasa nak hempap kepala ke dinding..
yang menari dah mcm nak jadi batang lidi..
yang berdrama dah nak naik gila..
yang jd emcee...terpinga-pinga tak tau nak wat pe..
yg jd ketua biro makin gila dgn kuasa n dah hilang punca
yang jadi pngarah apatah lagi....terus membesar la badan dia dengan masalah besar2...
(hanya diri dia yg tau)...
huhhhh..mcm2 lagi la kemelut yg wujud..
hujan plak tak henti-henti mencurah dari langit..ni la nikmat dunia yg perlu dikongsi bersama.
korg akan tau gak,,projek ni la yg akn menyatukan korg..dan sampai waktu korg akan berpechah semula....(nauzubillah)..budak kampung harap sngt x berlaku..
tetttt....

yg kaum india plak bz dok wat arca n lukisan yang penuh dengan warna....
cantik plak budak kampung tengok...meriah sangat diorg ni bila larut malam berlabuh..
dah jadi mcm kelawar la plak...
huhuuu..
laen plak dgn budak cina..buzy duk mengetuk gendang sampai gegendang telinga nak naik pechah....nasib baik la si pengetua tu g indon..
kalo tak, dah lama korg kena halau g bukit cinta..
kuang-kuang-kuang....

seven futsal mania plak...hanya mampu berbanga dgn banner kuning yg comel..peserta pun x ramai lg...agak senasib la dgn geng orator...tettt...

tak tau la budak kampung nak ckp apa lg..mmg bnyk sngt isu sepnjang masa berjalan menuju ke tarikh 25 februari tu (CZ dah start larrr..) jalur zabahan mcm nak xnak buat je...kembara sirah stay cool...derma darah plak mcm x ikhlas je nak wat...
galeria zaba plak rush giler coz org atasan gerak lambat sngat mcm siput yang melekat kat gam uhu...

hurrmm..anyway, budak kampung nak wish gud luck kat member2 luar sana..lakukan yg terbaik setelah anda buat yang terbaik untuk dapatkan hasil yg terbaik...
maka jadilah org yang baik...
betul tak....tapi budak kampung dah naik bosan la dgn zaba ni..
asyik2 projek yg sama every year....mana perubahan yg kolej janjikan...
seperti bau kentut yg busuk berlalu mcm tu je selepas ditiup angin....
bau kentut tu pun hilang kann...

arggghhh..bosan betul aku dibuatnya...
post kali ni pun xder gmbar yg nak diselitkan....
kerna malu dgn isu kalut n kemelut yg wujud kat zaba ni.....

yg penting, isu kalut ni timbul bila diorg wat keja last minit..
isu kemelut plak menyusul after isu kalut x berjaya diselesaikan...hurmmm...mmg kelam kelibut la zaba skunk ni...

2 comments:

Anonymous said...

aku dah agak nak menaip kat blog ni..
bnyk idea kat kepala ni..tapi xmampu diterbitkn coz bz sngt dgn hal dunia......

Anonymous said...

giler..mulut xde insuran..

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...