Friday, February 6, 2009

CataTan hari seMalam (5-02-2009)


Team Permata Za'ba


Team al-Mukhsinin

Hurmmm.....memang dah lame x view blog aku nihh..

aku tau..mmg ramai kat luar sane xtau n x kenal siapa aku.. anyway aku mmg buDak Kampung..
catatan hari ni cukup ringkas n mudah...
catatan hari ni berkaitan dgn hal dunia yg mgkin mnjadi krisis berpnjangn..
catatan hari ni aku khaskan kpd member2 aku dari team nasyid permata..
catatan hari ni adalah umum dan buka 18SG atau 18PL..
so, baca je la catatan hari ini..
catatan hari semalam..

PrOloG
aku baru je abih menyertai pertandingan nasyid sempena Festival Seni Tun hussein Onn (FESSAT) 2009 kat UKM... 14 team nasyid yg join pertandingan ni..samaada frm ipt smpaila geng2 budak sekolah.. Harmoni la sngt malam tu... Hakim@juri? Diaorg adalh ustaz dari smap kajang, ahli kump nice dan pensyarah UKM sendiri.. Tetttt.. Pertandingan dibuat sebelah malam hari khamis mlam jumaat (5 hb feb)... Ramai giler yang datang tengok.. Well festival la katakan.. hhhuuu..korg faham kot.. UM hantar 2 team utk bertanding... sape? Team aku dgn cahaya gemilang (12th colege)

Hal Satu..
Pertandingan pun bermula mcm biasa... Hohohooo..persembahan team aku agak tidak memuaskan.. ada masalah teknikal suara... maslah teknikal bunyi dan juga pendengaran.. Step n gaya yg kami agung-agungkan selama ni pun berterabur skit la.. So, aku sebagai buDak kampung, mmg x puas hati dgn persembahan sndiri malam tu.. tapi budak kampung paling sakit hati bila ada sorg juri tu dgn senang hati je belah dari meja dia bila kitaorg ngah perform.. Hurrmm mmg x patut...mmg x patut jd juri malam tu..
Haa...pe citer pulak dgn cahaya gemilang?.. Hurrmm..team ni bnyk gak la wat problem malam tu.. Tetiba je CD minus one diorg rosak.. CD cetak ROMPAK kowt.. Ngeeee...
Anyway, diorg mmg dah perform yg terbaik malam tu.. lagu pun best.. Mak ske....
hohoho...
Paling lawak mlm ni....ada tiga group bawak lagu yg same.. Lagu Analisa.. ntah, aku pun x pernah dgr lagu tu... Mcm popular tapi best gak la... Team2 yg bertanding mlm ni xde la bagi cabaran yang sengit sngt.. Besa2 je kalo nak compare dgn MAKUM ari tu...

Keputusan..
Seperti yg dijgkakan... Team cahaya gemilang yg menang.. Tapi ada gosip yg sibuk ckp team ni x layak menang.. tapi disebabkan ada unsur belas kasihan dalam naluri manusia, so diorg dapat la wat kali kedua berturut2 title johan tu..
Hurmm..budak kampung dapat tau, team diorg ni demand lebih,, nak tu la.. nak ni la... Huuuhh..nyampah budak kampung dengar... Anyway, budak kampung nak wish tahniah gak la kat diorg... Kpd member2 budak kampung yg bertanding malam tu..Tahniah gak ye even kita x menang tp at least dpt perform sebaik mungkin...

Issues...
Haaaa...benda ni la budak kampung nak share dgn korg... hahhaaa...ada sorg makhluk tu.. Bekas team budak kampung gak.. kitaorg pernah jd kwn waktu zaman2 dulu..tp skunk ni stil kwn lg tp mcm manusia dgn tuuttt la.. (Boleh berjumpa tp x boleh berinteraksi)..
Hurrmm..isu besar bila si makhluk ni dgn slumber je join group yg jadi johan malm tu.. Dia x inform kat kitorg.. tetiba dah join group tu.. hina sgnt ke kami ni.. at least bagi la skit support n information.. Dulu ckp lain, skunk ni pun dah jadi lain...
sedeyh gak la budak kampung bila dpt tau psal tindakan makhluk ni...
Ape? Siape makhluk tu? Terus jadi rahsia....


Huuuhhh.lepas gak la...beban dalam jiwa ni..
setakat ni je la catatan hari ni..
catatan semalam


MeseJ: Jadikanlan diri anda yang terbaik agar dipandang baik oleh org2 yang baik..

No comments:

Lihat ini Juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...